Szombathelyi Haladás


Kupacsata a Gyirmót ellen


2021.10.26. 14:50
PA

A Mol Magyar Kupa 4. fordulójában szerdán 18 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Gyirmót FC Győrt fogadja a Haladás Sportkomplexumban.

A legjobb 16 közé jutás a tét a Magyar Kupában. Az NB II. listavezetője, a Szombathelyi Haladás az előző körben az NB III-as FC Dabas otthonában nyert 2-1-re, míg az NB I.-ben szereplő Gyirmót 1-0-ra győzött a másodosztályú Ajka vendégeként győzött. A Haladás az NB II-es bajnokságban remekel, nyolc győzelemmel, négy döntetlennel és egy vereséggel, 28 ponttal vezeti a tabellát.

A korábbi Haladás-tréner, Csertői Aurél irányította Gyirmót a 8. fordulóban szerezte első győzelmét az NB I.-ben és bár utána ismét nyert, a legutóbbi fordulóban 2-1-re kikapott Zalaegerszegen. A Gyirmót tíz bajnokin kilenc pontot gyűjtött, az utolsó előtti, jelenleg kiesést jelentő 11. helyen áll a bajnokságban. A sárga-kékeknél több, vasi kötődésű futballista is szerepel. Így például a korábban Haladásban játszó, tavalyi szombathelyi házi gólkirály Medgyes Zoltán, aztán Simon András, Nagy Patrik és a szentpéterfai származású, gólerős Varga Barnabás. Az Ausztriát is megjárt csatár négy találatával a gyirmótiak legeredményesebb futballistája.

A két csapat a legutóbbi, másodosztályú bajnokságban találkozott egymással, mindkétszer a gyirmótiak nyertek.


– Három célunk van a Gyirmót ellen – jelezte Németh Szabolcs, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – Az egyik, hogy továbbjussunk, a másik, hogy azok, akik eddig kevesebbet játszottak, most többet futballozhassanak. Ugyanis jócskán bent járunk már a bajnokságban, lesznek sérültek, eltiltottak, tehát mindenkire nagy szükség van, mindenkinek kell a meccsterhelés. És nem utolsósorban ismételten lehetőséget kapnak az Illés Akadémiáról kikerülő fiatalok. Számukra ez egy remek lehetőség a bizonyításra. Ami a Gyirmótot illeti, kreatív, jó játékosok alkotják, nem véletlenül jutottak fel az első osztályba – remek erőpróba lesz számunkra ez a mérkőzés. Rosszul kezdték a bajnokságot, ennek magyarázata, hogy szükségük volt időre, mire megszokták az NB I. légkörét. Bár legutóbb kikaptak, előtte kétszer nyertek – ez is bizonyítja, hogy kezdenek összeállni. 

                                                      Sok ilyen gólörömet szeretnénk látni szerdán is

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlennél hosszabbítás, majd ha szükséges, tizenegyesek következnek. A stadion pénztárai 15 órakor nyitnak.

A további párosítás. Szerda, 13.30: ESMTK–Békéscsaba, Nagykanizsa–Tatabánya, Jászberény–Vasas, Szegedi VSE–Cegléd, Tököl–FTC (Tv: M4 Sport). 17.00: ETO FC Győr–Puskás Akadémia, Kisvárda–MTK. 18.00: Csákvár–Pécs, Budafok–Újpest, Kecskemét–DVSC, Szeged–Mezőkövesd. 19.30: ZTE–Budapest Honvéd (M4 Sport). Csütörtök, 19.30: Kazincbarcika–DVTK (M4 Sport).  A BVSC–Mol Fehérvár és a III. kerületi TVE–Paks mérkőzéseket jövő szerdán rendezik. 
 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink