Szombathelyi Haladás


Győzelem és újra az élen!


2021.10.24. 20:00
PA

Csapatunk nagy csatában 2-1-re verte az Ajkát, ezzel újra a tabella élére állt.

Szombathelyi Haladás–FC Ajka 2-1 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 2628 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A.
Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi (Guzmics, 26.), Németh Milán, Bosnjak – Doktorics (Horváth R., 57.), Kiss B., Csilus, Tóth Má. (Devecseri, 57.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 70.), Tóth Mi. (Monori, 70.). Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Ajka: Horváth D. – Tar, Csizmadia, Heffler T. (Görgényi, 19.), Szűcs – Tóth G. (Dragóner, 90.), Csemer, Lehoczky (Stoiacovici, 90.), Tajthy (Berzsenyi, 90.) – Gaál, Szarka. Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerzők: Tóth-Gábor (18.), Szarka (53.), Monori (86.).
Kiállítva: Gaál (73.).

A mérkőzés előtt a hazai klub részéről Séllei Árpád ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető köszöntötte a legutóbbi, Tiszakécske ellen 250. NB-s (NB I, NB II) mérkőzésén a Haladás színeiben pályára lépő Guzmics Richárdot. S köszöntötték egyik masszőrüket, Csejtey Gábort, aki a jesolói kick-box világbajnokságon pointfighting kategóriában vb-aranyérmet szerzett. A Haladás Öregfiúk Klubja pedig Jakab Csaba remek kapusedzői munkáját köszönte meg.

A Hali-szurkolók pedig egy molinóval köszöntötték a 30 éves születésnapját ünneplő Honvéd-tábort, az Ultras Kispestet. A Hali és a Honvéd-tábor barátsága is évtizedekre nyúlik vissza. 

18. percGÓÓÓL! Kállai futotta le ellenfelét a jobb oldalon, az alapvonalról középre adott, az érkező Tóth-Gábor hat méterről a kapu bal oldalába lőtt (10).

53. perc: Gaál jobbról középre adott, Szarka elé került a labda, a támadó 10 méterről a kapu közepébe lőtt. Ez volt az bajnokságban az első akcógól, amit a Haladás kapott. (11) 

73. perc: Tíz főre fogyatkoztak a vendégek, Gaál megkapta második sárga lapját, így a pirosat is. 

76. perc: Egy szabadrúgáskombináció után Kiss bepasszolt labdáját Németh Milán 10 méterről lőtte kapura, de Horváth elvetődve védett. 

78. perc: Bosnjak tüzelt középről, 20 méterről a jobb sarok mellé. 

85. perc: GÓÓÓÓÓL!! Kállai ívelt jobbról a kapu elé, Monori pedig hét méterről a jobb felső sarokba fejelt (21). 

Tapogatózó játékkal kezdtek a csapatok, aztán a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. A vasiak – ellentétben a legutóbbi, soroksári meccsükkel – első helyzetüket gólra váltották. Aztán mindkét oldalon egy-egy kényszerű csere miatt ráncolhatták homlokukat az edzők, Mocsi és Heffler esett ki a két védelemből. Változatos volt a játék, egyik sem csapat sem tudott a másik fölé nőni, de a vendégek voltak kapura veszélyesebbek. Szünet után a vendégek kezdtek jobban és hamarosan egyenlítettek is.  A vasiak kapkodtak, az ajkaiak viszont szépen felépítették a támadásaikat. Aztán a hajrához közeledve Gaál Bálintot kiállította a játékvezető. A játék áttevődött az ajkaiak térfelére, a Haladás fölényben futballozott. A hajrában a Haladás bedarálta ellenfelét, Monori szép fejese három pontot jelentette a szombathelyiek számára. 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink