Szombathelyi Haladás


Jobb volt az ETO


2021.10.16. 20:00
PA

A Simple Liga női NB I. 8. fordulójában a három kulcsjátékosát nélkülöző Haladás-Viktória FC 4-0-ra kikapott az ETO FC Győr otthonában.

ETO FC Győr–Haladás-Viktória FC 4-0 (1-0). Győr, 80 néző, NB I-es női labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kalydy.

ETO FC Győr: Szőcs – Tillinger, Kovács L., Nagy F., Németh L. – Savanya (Sali, 74.), Rácz, Oláh (Feketevízi, 82.), Vida – Süle (Gaál R, 82.), Öreg (Nagy L., 82.). Edző: Menczeles Iván.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Németh M. (Nagy D., 63.), Gődér, Horti, Kovács V. – Balogh, Vladulescu, Herczeg (Varró, 60.) – Szil, Koprena Nagy V. (Bódai, 72.). Edző: Székely Tibor.

A győriek egyetlen vereségüket a szombathelyiek ellen szenvedték el – fűtötte őket a visszavágás. A Haladás-Viktóriában Marlo Sweatman és Urbán Viktória sérülés miatt nem játszhatott, míg Németh Adél a korosztályos válogatottól csak vasárnap tér vissza.

Az első húsz perc kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, de a győriek a párharcokban már ekkor is a vasiak fölé nőttek. A 19. percben Öreg beadását Vida lőtte kapura, Bíró védett, a kipattanót Vida a hálóba helyezte (1-0). Nem sokkal később Vladulescu közeli lövését védte Szőcs. Szünet után már nagy fölényben futballoztak a hazaiak, kijött a két csapat közötti minőségbeli különbség. Az 54. percben Tillinger beadását Vida vágta a hálóba (2-0). A vendégek nem adták fel, mentek előre, ám a 66. percben a Vida felvágásáért megítélt büntetőt Rácz értékesítette (3-0). Ekkor eldőlni látszott a mérkőzés. A hazaiak a 86. percben Gaál góljával beállították a végeredményt: 4-0.

                                            Gődér Brigitta és a kétgólos Vida. Fotó: eto.hu

A vasiaknál ezen a meccsen debütált két akadémista, Varró Veronika és Nagy Dorottya. A vendégek nem tudták pótolni hiányzóikat, a jól és gyorsabban játszó győriek ráadásul kihasználták a szombathelyiek egyéni hibáit és megérdemelten nyertek.

Székely Tibor: - Gratulálok az ETO-nak, a mai meccsen jobbak voltak, előbbre tartanak nálunk, megérdemelten nyertek. Az első negyedórában tartottuk magunkat, majd egyéni hibából gólt kaptunk. Ezt követően szerkezetet váltottunk, ami működött is, jobban futballoztunk. A második félidőben viszont már nem volt esélyünk. Sajnos nem tudtuk megfelelően pótolni hiányzóinkat az egyébként is jól játszó ETO ellen. De nem keresgünk, építjük tovább a csapatot, amely szép jövő előtt áll.

 

További hírek

Megtekintés
Kell a szurkolás!

Már kaphatóak a belépők a vasárnap 17 órakor kezdődő Szolnoki MÁV FC elleni bajnoki-mérkőzésünkre.
0 1 0 2021.12.01. 17:00
Megtekintés
A gólvágó középpályás

Védekező középpályásunk, Csilus Tamás győztes gólt szerzett a kecskeméti bajnoki-mérkőzésen.
0 0 0 2021.12.01. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink