Szombathelyi Haladás


Deve bevágta


2021.09.27. 19:30
PA

Devecseri Szilárd remek átlövéssel szerzett vezetést Budafokon, védőnk fontos gólt szerzett a 2-0-ra megnyert bajnokin.

Hosszú sérülése után bajnoki-mérkőzésen augusztus 29-én a Szeged (1-0) ellen lépett pályára először Devecseri Szilárd. Majd egy kis szünet következett, védőnk – nem a műtött – Achillese begyulladt, így ismét kényszerpihenőre szorult. Aztán a vasárnapi, budafoki bajnokin kezdőként 81 percet volt a pályán. Deve nem tétlenkedett, az első félidő utolsó percében Kiss Bence legurított szabadrúgását lőtte laposan a jobb sarokba, megszerezve ezzel vezetét csapatunk számára.

- Szombaton derült ki, hogy Bosnjak Predrag belázasodott és, hogy én helyettesítem Budafokon – mondta Devecseri Szilárd. – Pedrót nagyon nehéz pótolni, szinte nem is lehet. Azt a fajta stílust, amit ő képvisel, nehéz pótolni. Villámgyorsan belép a támadásokba, remek az előrejátéka. Németh Szabolcs tehát azt mondta, balhátvédként számít rám és megkérdezte, hogy mi a véleményem. Azt feleltem, ha kell, kapus is leszek, nekem mindegy milyen poszton, csak pályán lehessek. Az első húsz percem sajnos nem sikerült jól, nem jöttek össze a dolgaim, hiába olvastam a játékot, nem értem oda, ahová kellett, elment a labda a lábam alatt, nem sikerültek a passzok, cselek. Nagyon idegesítő volt, pláne, hogy a csapat sem úgy játszott, ahogy kellett volna, nem tudom miért, de kicsit fásultak voltunk. Nem tudtunk ütközni sem. Aztán Rózsa Dani bravúrjai után magunkhoz tértünk és a félidő vége előtt megszereztük a vezetést. Egy szabadrúgáskombináció után sikerült kilőnöm a jobb sarkot. Jakab Csaba kapusedzőnk a meccs után beszélt a hazaiak kapusával, aki elmondta neki, gyakorlatilag a nagy tömörülés miatt semmit sem látott a lövésből. Jókor, közvetlenül a szünet előtt jött a gól, így mégis jobb volt bemenni az öltözőbe, majd kijönni a második félidőre. Szünet után feljavult a középpályás játékunk is, domináltunk, szép helyzeteket alakítottunk ki, lőttünk egy lesgólt - ami a visszajátszás alapján nem tűnt annak – és Szekér Ádi szerzett egy szabályos találatot is. A második gól megfogta a hazaiakat, jöttek előre becsülettel, az utolsó percekben be is szorítottak minket, de már nem engedtük ki kezünkből a győzelmet. Ha kellett, kisegítettük a másikat, mindenki mindent megtett a győzelemért.

- Hogy ment a játék, hogy érezted magad a pályán?

- A pályán remekül, viszont a teljesítményemmel nem voltam elégedett. Még keresem a helyem. Hosszú sérülésem után edzettem egy hónapig, aztán kiderült, nem a műtött, hanem a másik Achillesemet túlterheltem, begyulladt, megint kimaradt két hetem.  Lekopogom, most rendben vagyok, remélem így is marad.

        Ha szükség volt rá, Devecseri Szilárd az ellenfelét is odébb rakta. Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

- Mi a Haladás sikerének a titka?

- Amit korábban is említettem: egységesek vagyunk, egymásért is küzdünk, egymásért is hajtunk. Ha valaki hibázik, vagy lemarad az emberéről, ott a csapattársa, aki rögtön kisegíti. Ha arra van szükség, csúszunk-mászunk. Számíthatunk egymásra, nagybetűs CSAPAT vagyunk.

- Csapat, amelybe nem egyszerű most bekerülni.

- Így van, természetesen nagyon szeretnék játszani, teljesen mindegy milyen poszton. De most nem az a fontos, hogy Devecseri Szilárd a kezdőcsapat tagja-e vagy sem, hanem, hogy a Haladás sikeres legyen. Most ez a legfontosabb, az egyén másodlagos.

- Szerdán Kaposváron a hozzánk hasonlóan veretlen Szentlőrinchez utazunk. Hogy látod az esélyeket?

- Vezetjük a bajnokságot, úgyhogy mi vagyunk az esélyesek. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de egyértelműen a győzelem a célunk. Magasra tettük a lécet, de át is tudjuk ugrani. Végezetül, de nem utolsósorban: ezúton is nagyon sok boldogságot kívánok Holdampf Geriéknek, akiknek szombaton megszületett a kisfiúk. Miattuk is nyerni akartunk Budafokon, ezzel is emlékezetessé téve számukra kisfiúk születését.

További hírek

Megtekintés
"Egy nagyon masszív és nagyon jó csapattal találkozunk"

Vasárnapi ellenfelünk edzője és játékosa, Lipcsei Péter és Gyömbér Gábor nyilatkozott a Szombathelyi Haladásról.
0 0 0 2021.10.16. 20:30
Megtekintés
Jobb volt az ETO

A Simple Liga női NB I. 8. fordulójában a három kulcsjátékosát nélkülöző Haladás-Viktória FC 4-0-ra kikapott az ETO FC Győr otthonában.
0 0 0 2021.10.16. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink