Szombathelyi Haladás


Deve bevágta


2021.09.27. 19:30
PA

Devecseri Szilárd remek átlövéssel szerzett vezetést Budafokon, védőnk fontos gólt szerzett a 2-0-ra megnyert bajnokin.

Hosszú sérülése után bajnoki-mérkőzésen augusztus 29-én a Szeged (1-0) ellen lépett pályára először Devecseri Szilárd. Majd egy kis szünet következett, védőnk – nem a műtött – Achillese begyulladt, így ismét kényszerpihenőre szorult. Aztán a vasárnapi, budafoki bajnokin kezdőként 81 percet volt a pályán. Deve nem tétlenkedett, az első félidő utolsó percében Kiss Bence legurított szabadrúgását lőtte laposan a jobb sarokba, megszerezve ezzel vezetét csapatunk számára.

- Szombaton derült ki, hogy Bosnjak Predrag belázasodott és, hogy én helyettesítem Budafokon – mondta Devecseri Szilárd. – Pedrót nagyon nehéz pótolni, szinte nem is lehet. Azt a fajta stílust, amit ő képvisel, nehéz pótolni. Villámgyorsan belép a támadásokba, remek az előrejátéka. Németh Szabolcs tehát azt mondta, balhátvédként számít rám és megkérdezte, hogy mi a véleményem. Azt feleltem, ha kell, kapus is leszek, nekem mindegy milyen poszton, csak pályán lehessek. Az első húsz percem sajnos nem sikerült jól, nem jöttek össze a dolgaim, hiába olvastam a játékot, nem értem oda, ahová kellett, elment a labda a lábam alatt, nem sikerültek a passzok, cselek. Nagyon idegesítő volt, pláne, hogy a csapat sem úgy játszott, ahogy kellett volna, nem tudom miért, de kicsit fásultak voltunk. Nem tudtunk ütközni sem. Aztán Rózsa Dani bravúrjai után magunkhoz tértünk és a félidő vége előtt megszereztük a vezetést. Egy szabadrúgáskombináció után sikerült kilőnöm a jobb sarkot. Jakab Csaba kapusedzőnk a meccs után beszélt a hazaiak kapusával, aki elmondta neki, gyakorlatilag a nagy tömörülés miatt semmit sem látott a lövésből. Jókor, közvetlenül a szünet előtt jött a gól, így mégis jobb volt bemenni az öltözőbe, majd kijönni a második félidőre. Szünet után feljavult a középpályás játékunk is, domináltunk, szép helyzeteket alakítottunk ki, lőttünk egy lesgólt - ami a visszajátszás alapján nem tűnt annak – és Szekér Ádi szerzett egy szabályos találatot is. A második gól megfogta a hazaiakat, jöttek előre becsülettel, az utolsó percekben be is szorítottak minket, de már nem engedtük ki kezünkből a győzelmet. Ha kellett, kisegítettük a másikat, mindenki mindent megtett a győzelemért.

- Hogy ment a játék, hogy érezted magad a pályán?

- A pályán remekül, viszont a teljesítményemmel nem voltam elégedett. Még keresem a helyem. Hosszú sérülésem után edzettem egy hónapig, aztán kiderült, nem a műtött, hanem a másik Achillesemet túlterheltem, begyulladt, megint kimaradt két hetem.  Lekopogom, most rendben vagyok, remélem így is marad.

        Ha szükség volt rá, Devecseri Szilárd az ellenfelét is odébb rakta. Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

- Mi a Haladás sikerének a titka?

- Amit korábban is említettem: egységesek vagyunk, egymásért is küzdünk, egymásért is hajtunk. Ha valaki hibázik, vagy lemarad az emberéről, ott a csapattársa, aki rögtön kisegíti. Ha arra van szükség, csúszunk-mászunk. Számíthatunk egymásra, nagybetűs CSAPAT vagyunk.

- Csapat, amelybe nem egyszerű most bekerülni.

- Így van, természetesen nagyon szeretnék játszani, teljesen mindegy milyen poszton. De most nem az a fontos, hogy Devecseri Szilárd a kezdőcsapat tagja-e vagy sem, hanem, hogy a Haladás sikeres legyen. Most ez a legfontosabb, az egyén másodlagos.

- Szerdán Kaposváron a hozzánk hasonlóan veretlen Szentlőrinchez utazunk. Hogy látod az esélyeket?

- Vezetjük a bajnokságot, úgyhogy mi vagyunk az esélyesek. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de egyértelműen a győzelem a célunk. Magasra tettük a lécet, de át is tudjuk ugrani. Végezetül, de nem utolsósorban: ezúton is nagyon sok boldogságot kívánok Holdampf Geriéknek, akiknek szombaton megszületett a kisfiúk. Miattuk is nyerni akartunk Budafokon, ezzel is emlékezetessé téve számukra kisfiúk születését.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink