Szombathelyi Haladás


Szép volt, csajok!


2021.09.25. 19:40
PA

A Simple Liga női NB I. 6. fordulójában női csapatunk 3-1-re legyőzte a Soroksárt.

Haladás-Viktória FC–Soroksár SC 3-1 (2-1). Haladás Sportkomplexum, 100 néző, Simple Liga női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kubicsek.

Haladás-Viktória FC: Bíró – Németh A. (Andrónyi, 90.), Gődér, Horti, Kovács V. – Vladulescu, Urbán V., Sweatman, Koprena (Bódai, 77.) - Nagy Vanessza, Herczeg (Németh M., 46.). Edző: Székely Tibor.

Soroksár SC: Terestyényi – Molnár (Benke D., 82.), Buzás, Váradi, Györik – Nagy Viktória (Patkós, 61.), Tenyei, Ott, Benke A. - Miszlai, Török. Edző: Szeitl Szilvia.

A hazaiak kezdtek jobban, a második percben Herczeg balról, nyolc méterről leadott lövését védte Terestyényi. A szombathelyiek irányították a játékot - meglepetésre mégis a vendégek szerezte vezetést. A 9. percben Nagy Viktória jobb oldali beadását Benke 13 méterről a jobb felső sarokba lőtte (0-1). Nem sokáig örülhettek a soroksáriak, mert a 12. percben Koprena jobb oldali szögletét a hosszún érkező Nagy Vanessza három méterről a hálóba fejelte (1-1). A hazaiak tovább rohamoztak, de a fiatal, fürge vendégek nem tették meg azt a szívességet, hogy beássák magukat a tizenhatosukra, így nyílt volt a meccs. Sőt, a hajrában egyre többször tűntek fel a hazaiak kapuja előtt, a fiatal soroksáriak enyhe mezőnyfölényben futballoztak. A 45. percben Koprena ívelt balról szabadrúgást a kapu elé, Sweatman átvette a labdát, majd hét méterről a léc alá lőtt (2-1).

                               Három gólnak örülhettek a lányok. Fotó: Unger Tamás/vaol.hu

Szünet után a 49. percben Koprena bal oldali beadását Vladulescu nagy helyzetből, négy méterről a léc fölé lőtte. A hazaiak megpróbálták megszerezni a megnyugtató harmadik találatot. A 67. percben Koprena jobb oldali szögletét Gődér öt méterről centikkel fejelte a kapu fölé. A 69. percben Gődér hosszú indításával Vladulescu lépett ki egyedül a bal szélen és bár úgy tűnt, hosszan veszi át a labdát, éppen így zavarta meg a kapust, elhúzta mellette a labdát, majd az üres kapuba lőtt (3-1). Pár perc múlva Nagy Vanessza gondolt egy merészet, 30 méterről félfordulattal alig lőtt a kapu fölé. A 89. percben Sweatman közeli perdítését védte a soroksári kapus. Egy perc múlva Buzás 18 méterről a jobb kapufát találta el.

A szombathelyiek különösen a második félidőben futballoztak jobban ellenfelüknél, megérdemelten nyertek.

 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink