Szombathelyi Haladás


Sztárok és milliárdos büdzsé nélkül is lendületben


2021.09.25. 11:00
haladas.hu

Az index stábja Szombathelyen járt.

Ha van klub, a Diósgyőr, a Vasas és az ETO mellett, amely nem az NB II-be való, akkor az a Haladás - olvasható az index.hu oldalon.  A múlt – 12 évvel ezelőtti bronzérem, 102 éves történelem, olyan legendás játékosok, mint a válogatottsági rekorder Király Gábor, a pazar stadion és az ország egyik legeredményesebb akadémiája – az NB I-re predesztinálja a szombathelyi klubot, és jelen állás szerint oda is tart a Hali. Helyszíni riport.

Ellátogatni Szombathelyre a Haladáshoz, az NB II meglepetésszerű éllovasához olyan, mintha hazatérne az ember. A régi szép idők Savaria Kupái, a világszínvonalú röplabda-mérkőzések beleégtek az újságíró memóriájába, de futballemlékek is bőséggel tolulnak fel a szebb napokat látott klub történetéből.

Bár a napok szépségével most sincs baj, egyfelől melegen süt a nap, amikor leszállok az Intercityről, másfelől még veretlen a Hali, és nem kizárt, hogy – mivel öt győzelemmel és három döntetlennel éllovas az NB II-ben –, visszakerül az élvonalba. Oda, ahová játékosai szerint tartozik is a 102 éves klub.

Gőbl Gábor klubmenedzser vár a pályaudvaron, a sokoldalú sportember a kétezres évek közepén az FC Sopron ügyvezetőjeként bajnoki ötödik helyezett és Magyar Kupa-győztes futballklubot irányított, jelenleg pedig a Haladással párhuzamosan a pécsi NB I-es női kosárcsapat egyik ügyvezetője, de ami talán a legfontosabb:

A 40 ÉVES FENNÁLLÁSÁT MEGÉRŐ MOBY DICK NEVŰ ROCKBANDA BASSZUSGITÁROS MENEDZSERE.

Mielőtt eljutnánk a klubirodára – ami az Illés Akadémia második emeletén van –, megtekintjük a 2015 és 2017 között állami beruházással épült impozáns, kilencezer nézőt befogadó, négycsillagos UEFA-besorolást élvező stadiont.

Most februárban az UEFA U 21-es Európa-bajnokság mérkőzéseinek adott otthont az aréna. Legutolsó hazai meccsünkre 2200-an jöttek el, a pandémia első és második hulláma között tavaly ilyenkor elértük a háromezres átlagot. Jó lenne rövid időn belül ide visszajutni – magyarázza a menedzser, miközben azért megvitatjuk a kemény rock helyzetét is. – Nagyon kellene egy országos sugárzású rockzenére specializálódott rádió, mondja. Rengeteget lendítene a műfajon. Közép-európai példa: Csehországban a Def Leppard, négy teltházas koncertet ad tízezres sportcsarnokokban, míg Magyarországon egyet, 2500 rajongó előtt… Egyszerű a magyarázat. Csehországban három rock-rádióadó is működik, miközben nálunk egy sem.

Persze nem azért jöttünk Szombathelyre, hogy a rockzene áldatlan magyarországi helyzetéről polemizáljunk. 

A teljes cikk ITT OLVASHATÓ.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink