Szombathelyi Haladás


Papíron a feljutás


2021.09.22. 19:20
PA

A Szombathelyi Haladás remek teljesítményt nyújtó középpályása, Szekér Ádám a szezon előtt a feljutást tűzte ki célul.

Az ajkai kölcsönjátékból nyáron visszatért Szekér Ádám alapembere remekül szereplő csapatunknak. A 20 éves középpályás az eddigi nyolc bajnoki közül hatszor kezdőként, egyszer csereként lépett pályára. Fiatal kora ellenére senkitől sem ijed, teljesen mindegy ki jön vele szemben a pályán - számára a csapat érdeke az első. Emlékezhetünk: ezt anno a rutinos olasz Davide Lanzafame is saját bőrén tapasztalhatta... Szekér tehát jól teljesít, fontos szerepe van abban, hogy a Haladás vezeti a bajnokságot.

- Még a nyáron le kellett írnunk egy papírra, hogy milyen szereplést várunk a csapattól - mondta Szekér Ádám. - Nos, a többség a dobogót írta célkitűzésként. Én viszont konkrétan a feljutást véstem a papíromra... Már a nyári felkészülési meccseinken jól futballozott a csapat, szóval nem volt előzmény nélküli ez a jó szereplés. De igazán a bajnokságban állt össze a gárda. Nyolc meccs után az első helyen állunk, ez nem lehet véletlen, ez teljesen jogos. Ha mondjuk még csak két-három forduló telt volna el a bajnokságból, azt mondom még korai azt nézni, ki az első. De azért nyolc forduló már valami. Hogy mi a sikerünk titka? Elsősorban a csapategység, Ha védekezni kell, nem csak a védők, hanem a támadók is kiveszik részüket a védekezésből. Ha pedig támadunk, a védők is mennek előre. Egymásért küzdünk. A mester azt kéri tőlem, hogy vegyem ki a részem a védekezésből, stabilan futballozzak. Emellett persze a támadásépítésben is megvan a szerepem, segítenem kell az akciókat és jó labdákkal helyzetbe hozni társaimat. Ami a teljesítményemet illei, egyedül a III. kerületi TVE elleni idegenbeli meccset hagytam ki betegség miatt, aztán a következő meccsen a Szeged ellen csereként jól sikerült beszállnom, ez lökést is adott számomra. A játékom függ a csapat teljesítményétől is, ha jól megy a csapatnak, nekem is. Bő a keretünk, senki sem lazsál az edzéseken, mindenki a legjobbat nyújtja, azért hajt, hogy bekerüljön a kezdőbe. Én is azért dolgozok, hogy a kezdőcsapat tagja maradjak, de ez mindig Németh Szabolcs döntése, hogy kinek szavaz bizalmat.

                                 Szekér Ádám megbízható teljesítményt nyújt a középpályán

- Melyik volt a legjobb meccse a csapatnak és neked?

- Ezen azért egy cseppet gondolkoznom kell, szerencsére van választék... de mindkettőre a pécsi 1-0-s sikerünket mondanám. Fontos győzelem volt, hiszen idegenbeli sikerrel indítottuk a bajnokságot. Szót kell ejtenem szurkolóinkról, akik a 12. játékosai a csapatnak, parádésan drukkolnak. Szerencsére sokan ki is jönnek a meccseinkre, amit ezúton is köszönünk nekik. Mi a pályán mindent megteszünk, hogy minél többen legyenek a lelátón.

- Vasárnap a legutóbbi bajnokságban még NB I-es Budafokhoz utazunk. Hogy látod az esélyeket a jelenlegi 8, helyezett ellen?

- A másodosztályban felesleges nézni, hogy aktuális ellenfelünk hányadik a tabellán. Nagyon jó játékosaik vannak, de mi vagyunk az esélyesek és bár nem lesz könnyű mérkőzés, győzni megyünk.

 

További hírek

Megtekintés
"Egy nagyon masszív és nagyon jó csapattal találkozunk"

Vasárnapi ellenfelünk edzője és játékosa, Lipcsei Péter és Gyömbér Gábor nyilatkozott a Szombathelyi Haladásról.
0 0 0 2021.10.16. 20:30
Megtekintés
Jobb volt az ETO

A Simple Liga női NB I. 8. fordulójában a három kulcsjátékosát nélkülöző Haladás-Viktória FC 4-0-ra kikapott az ETO FC Győr otthonában.
0 0 0 2021.10.16. 20:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink