Szombathelyi Haladás


Papíron a feljutás


2021.09.22. 19:20
PA

A Szombathelyi Haladás remek teljesítményt nyújtó középpályása, Szekér Ádám a szezon előtt a feljutást tűzte ki célul.

Az ajkai kölcsönjátékból nyáron visszatért Szekér Ádám alapembere remekül szereplő csapatunknak. A 20 éves középpályás az eddigi nyolc bajnoki közül hatszor kezdőként, egyszer csereként lépett pályára. Fiatal kora ellenére senkitől sem ijed, teljesen mindegy ki jön vele szemben a pályán - számára a csapat érdeke az első. Emlékezhetünk: ezt anno a rutinos olasz Davide Lanzafame is saját bőrén tapasztalhatta... Szekér tehát jól teljesít, fontos szerepe van abban, hogy a Haladás vezeti a bajnokságot.

- Még a nyáron le kellett írnunk egy papírra, hogy milyen szereplést várunk a csapattól - mondta Szekér Ádám. - Nos, a többség a dobogót írta célkitűzésként. Én viszont konkrétan a feljutást véstem a papíromra... Már a nyári felkészülési meccseinken jól futballozott a csapat, szóval nem volt előzmény nélküli ez a jó szereplés. De igazán a bajnokságban állt össze a gárda. Nyolc meccs után az első helyen állunk, ez nem lehet véletlen, ez teljesen jogos. Ha mondjuk még csak két-három forduló telt volna el a bajnokságból, azt mondom még korai azt nézni, ki az első. De azért nyolc forduló már valami. Hogy mi a sikerünk titka? Elsősorban a csapategység, Ha védekezni kell, nem csak a védők, hanem a támadók is kiveszik részüket a védekezésből. Ha pedig támadunk, a védők is mennek előre. Egymásért küzdünk. A mester azt kéri tőlem, hogy vegyem ki a részem a védekezésből, stabilan futballozzak. Emellett persze a támadásépítésben is megvan a szerepem, segítenem kell az akciókat és jó labdákkal helyzetbe hozni társaimat. Ami a teljesítményemet illei, egyedül a III. kerületi TVE elleni idegenbeli meccset hagytam ki betegség miatt, aztán a következő meccsen a Szeged ellen csereként jól sikerült beszállnom, ez lökést is adott számomra. A játékom függ a csapat teljesítményétől is, ha jól megy a csapatnak, nekem is. Bő a keretünk, senki sem lazsál az edzéseken, mindenki a legjobbat nyújtja, azért hajt, hogy bekerüljön a kezdőbe. Én is azért dolgozok, hogy a kezdőcsapat tagja maradjak, de ez mindig Németh Szabolcs döntése, hogy kinek szavaz bizalmat.

                                 Szekér Ádám megbízható teljesítményt nyújt a középpályán

- Melyik volt a legjobb meccse a csapatnak és neked?

- Ezen azért egy cseppet gondolkoznom kell, szerencsére van választék... de mindkettőre a pécsi 1-0-s sikerünket mondanám. Fontos győzelem volt, hiszen idegenbeli sikerrel indítottuk a bajnokságot. Szót kell ejtenem szurkolóinkról, akik a 12. játékosai a csapatnak, parádésan drukkolnak. Szerencsére sokan ki is jönnek a meccseinkre, amit ezúton is köszönünk nekik. Mi a pályán mindent megteszünk, hogy minél többen legyenek a lelátón.

- Vasárnap a legutóbbi bajnokságban még NB I-es Budafokhoz utazunk. Hogy látod az esélyeket a jelenlegi 8, helyezett ellen?

- A másodosztályban felesleges nézni, hogy aktuális ellenfelünk hányadik a tabellán. Nagyon jó játékosaik vannak, de mi vagyunk az esélyesek és bár nem lesz könnyű mérkőzés, győzni megyünk.

 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink