Szombathelyi Haladás


Tétmeccsen is betalált


2021.09.20. 15:50
PA

A Szombathelyi Haladás támadó középpályása, Tóth Máté számára fontos volt a kupameccsen szerzett gólja.

Tóth Máté a nyáron tért vissza Mezőkövesdről Szombathelyre és ugyan felkészülési-mérkőzéseken már szerepelt - gólt is szerzett - játékengedély hiányában tétmérkőzésen még nem játszhatott. Nos, a kövesdiek a közelmúltban megküldték a középpályás engedélyét, így a Dorog elleni, tatabányai és a Tiszakécske elleni bajnokin már kerettag volt, a legutóbbi, dabasi kupameccsen pedig kezdőként végigjátszott a meccset - nem mellesleg csapatunk vezető találatát szerezte.

- Hosszú huzavona után nemrég végre megjött a játékengedélyem, örülök, hogy Dabason végig a pályán voltam és gólt is szereztem - mondta Tóth Máté. - Igaz, a nyáron edzőmérkőzésen már betaláltam, de ez mégiscsak más, tétmeccs volt. Ilyen hosszú kihagyás után fontos volt számomra a gól, de úgy gondolom a csapat számára is fontos találat volt. Simának indult és úgy is folytatódott a mérkőzés, fölényben futballoztunk, 2-0-ra vezettünk. Aztán a második félidő vége felé kicsit gödörbe kerültünk, amit ellenfelünk kihasznált. Az igazsághoz tartozik, hogy sokan sérülés után tértek vissza, vagy pedig - mint például én is - komoly meccshiánnyal küszködtek. Emiatt kicsit elfáradtunk a meccs végére, de a lényeg, a továbbjutás megvan. Hiába edzettem végig a nyáron és azóta is a csapattal, a meccsterhelés teljesen más. Amúgy a dabasiak nagyon szimpatikusak voltak, próbáltak futballozni, igaz, a letámadásunkkal nem nagyon tudtak mit kezdeni.

- A csapat remekül szerepel a bajnokságban, vezeti a tabellát. Hogy látod a csapatbakerülési esélyeidet?

- Nehéz bekerülni, teljesen érthető a győztess csapaton ne változtass elv. Mindenesetre úgy érzem, mostanra már utolértem magam, úgyhogy ha a mester számít rám, mindent megteszek a csapatért. Első helyen áll a Hali, ezt nem kell megmagyarázni. Kevés gólt kaptunk, stabilak vagyunk - jogosan vezetjük a bajnokságot. Nyilván lesznek még nehezebb meccsek, megyünk Budafokra, Diósgyőrbe, a Vasashoz - de ott is sikeresek akarunk lenni. 

- Vasárnap éppen a tavaly még NB I-es Budafokhoz utazunk.

- A tavalyi keretük nem sokat változott, csak egy-két labdarúgó távozott, úgyhogy erős riválisnak tűnik a Budafok. A célunk? Minden meccsen nyerni akarunk, teljesen mindegy, hogy Szombathelyen vagy idegenben játszunk. Úgyhogy ezúttal is a győzelem a cél. Persze adott esetben - ha a meccs úgy alakul - egy döntetlen is jó lehet, de elsődleges célunk a három pont megszerzése.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink