Szombathelyi Haladás


Egyszer már sikerült!


2016.11.04. 14:20
Pum András

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában szombaton 15.30-kor a soproni Városi Stadionban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az MTK Budapestet fogadja.

A Mészöly Géza vezette szombathelyi együttes utóbbi négy meccséből egyet megnyert és hármat elveszített. Bizakodásra adhat okot, hogy a vereségek közül csak Mezőkövesden nem volt reális esélye a pontszerzésre. A vasiak 21 pontjukkal még így is az ötödik helyen állnak, de nincs mese, ha nem akarnak lecsúszni a középmezőnybe, nyerniük kell az MTK ellen.

A fővárosiak 16 pontot termelve kilencedikek a tabellán, a második legkevesebb gólt (nyolcat) lőtték. Ráadásul góljaik felét – ki más? – Torghelle Sándor jegyezte. Legutóbb Mezőkövesden kaptak ki 1-0-ra. A negyedik fordulóban már összecsapott a két gárda, a zöld-fehérek az MTK vendégeként Dunaújvárosban 2-0-ra nyertek, megszerezve első három pontjukat a bajnokságban.

– Bizony, kellemes emlékek fűznek a dunaújvárosi meccshez, ám akkor például Németh, Halmosi és Williams rohamozta az MTK kapuját, most viszont egyikükre sem számíthatok – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – De felesleges panaszkodni, mindig az a legerősebb csapat, amelyik pályára lép. Ugyanolyan összeszedetten kell futballoznunk, mint tettük akkor. Hozzánk hasonlóan az MTK is úgy érezte a legutóbbi fordulóban, hogy nem érdemelt vereséget, úgyhogy két rendkívül motivált csapat csap össze Sopronban. Ami ellenfelünket illeti, való igaz, hogy Torghelle Sándor a csapat gólvágója, de mellette  több játékosukra is figyelni kell. Elsősorban Kanta Józsefre, de Ramos, Vadnai, Korozmán és Vogyicska is remek futballista. Technikás, sokat passzoló a futballt játszó együttes ellen kell nyernünk. Kemény mérkőzést várok, de mint minden meccsen ezúttal is győzelemre számítok. Király Gábor már edz, de még nem védhet, Halmosi Péter a Budapest Honvéd ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, ő sem szerepelhet. David Williams, Németh Márió, Jánvári Gábor, Ezequiel Calvente pedig sérült.

                                      Mészöly Géza nincs könnyű helyzetben, sok a hiányzója. Fotó: Németh Szabolcs

Összeállítás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Iszlai – Dombi, Rácz, Gaál – Ars.

Cserék: Gyurján, Schimmer, Angyal, Jagodics, Hídvégi, Tóth M., Overgoor.

A mérkőzést Karakó Ferenc vezeti, segítői Erős Gábor, Horváth Zoltán, a negyedik játékvezető Lémon Oszkár.

                                         A negyedik fordulóban már legyőztük az MTK-t

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink