Szombathelyi Haladás


Újabb siker, továbbra is veretlenül!


2021.09.12. 17:55
Pum András

A labdarúgó NB II. 7. fordulójában a Szombathelyi Haladás 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként.

Dorogi FC–Szombathelyi Haladás 0-2 (0-1). – Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 250 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Ducsai.
Dorog: Belányi – Berkó (Pálinkás, 83.), Kárász, Izing, Papp M. – Nagyházi (Csillag, 46.), Lénárt (Lőrincz, 70.), Hajdú (Szabó L., 70.), Nyíri (Oldal, 70.) – Szerencsi, Girsik. Edző: Fenyvesi László.
Haladás: Rózsa – Kállai, Mocsi, Németh Milán, Bosnjak – Csilus (Romic, 93.), Kiss B. (Monori, 66.), Holdampf, Szekér (Guzmics, 86.) – Tóth-Gábor (Délczeg, 66), Tóth Milán (Horváth R., 66.). Edző: Németh Szabolcs.
10. perc: Tóth-Gábor két csel után hét méterről lőtt, de a bevetődő Kárász szögletre mentett. Kiss Bence jobb oldali szögletből a második hullámban érkező Tóth Milánhoz passzolt, a támadó 10 méterről a kapu közepébe bombázott (0-1).
23. perc: Jobb oldali beadás után Hajdú 11 méterről magasan a léc fölé lőtt.
25. perc: Kiss Bence egyedül tört kapura, a kapujából messze kifutó Belányit kicselezte, ám végül Papp visszaért és szerelt.
51. perc: Gyorsan elvégzett szöglet után Kiss bal oldali beadását Tóth-Gábor négy méterről a léc fölé fejelte.
68. perc: kontra utá Délczeg passzát Horváth Rajmund balról, 15 méterről – talán túl hamar – ellőtte, Belényi szögletre tolta a labdát.
81. perc: Horváth Rajmund két védő között 11 méterről fölé bombázott.
92. perc: Horváth bal oldali beadását Monori kilenc méterről a jobb sarokba vágta (0-2).

A dorogi klub ingyenessé tette a találkozó megtekintését – védettségi igazolvány természetesen kellett mindazoknak, akik vasárnap délutáni kikapcsolódásnak a második Dorog és a harmadik Haladás összecsapását választották. A Haladást a kánikulai idő ellenére is mintegy 100 szurkoló kísérte el és aszalódott a nyitott betonlelátón.

Változatos játékkal teltek az első percek, mindkét csapat bátran ment előre. Az aktívabb vasiak egy szögletvariácó után hamar vezetést szereztek. A vendégek stabilan védekeztek és szépen felépítették támadásaikat, uralták a meccset. A hazaiak nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel, nem tudtak kibontakozni. Kisebb helyzetek adódtak ugyan a hazaiak előtt, de újabb gólt, gólokat a vasiak szerezhettek volna. Előbb Kiss Bence, majd Csilus került nagy helyzetbe. Aztán a dorogiak vették át az irányítást, de a vendégek határozottan védekeztek, a dorogiak előbb csak kisebb lehetőségek adódtak. A félidő hajrájára kiegyenlítődött a nagy meleg ellenére jó iramú meccs, de inkább a vendég zöld-fehérek akarata érvényesült.

Szünet után az első nagy helyzet a vasiak előtt adódott, de Tóth-Gábor ziccerből fölé fejelt. Aztán a hazaiak rátettek egy lapáttal, ekkor a vasiak térfelén pattogott a labda. Németh Szabolcs érezte, hogy elöl frissíteni kell, cserélt, három támadót is csatába dobott. Majdnem rögtön be is jött a csere, de Horváth Rajmund ziccerét fogta a kapus. Ahogy telt az idő, úgy vált  egyre élesebbé, feszültebbé, egyúttal izgalmasabbá a mérkőzés. A Haladás nem ült rá előnyére, továbbra is támadott, de a Dorog is ment az egyenlítésért. A hajrában beállt Guzmics is, akit a szurkolók „Szervusz, Ricsi” rigmusa fogadott. Aztán a hosszabbításban egy kontra után eldöntötte a meccset a Haladás: 0-2.
A vasiak megérdemelten nyertek és továbbra is veretlenek a bajnokságban!
 

További hírek

Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50
Megtekintés
Vezetőedzőnk értékelése

Peches vereséget szenvedett Szegeden a Szombathelyi Haladás: a vasiak a sokáig vezettek és a 89. percben is még 1-1 volt az eredmény, ám végül 2-1-re a hazaiak nyertek. A zöld-fehérek vezetőedzője, Aleksandar Jovic szerint jó meccset vívtak a csapatok.
0 0 0 2024.04.16. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink