Szombathelyi Haladás


Hasznos edzőmérkőzés volt


2021.09.03. 18:48
PA

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Haladás 1-0-ra kikapott az osztrák St. Pöltentől.

Szombathelyi Haladás–SKN St. Pölten 0-1 (0-1). – Szombathely, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér. 
Haladás: Verpecz – Dezamits, Romic (Tarján, 40.), Guzmics, Devecseri (Simut, 46.) – Doktorics, Tóth Máté, Szekér, Debreceni – Monori, Rácz (Szijjártó, 62.). Edző: Németh Szabolcs. 

A szombathelyieknél nem lépett pályára az U21-es válogatottnál készülő Mocsi Attila és Tóth-Gábor Kristóf, valamint hiányzott az U19-es válogatottnál játszó Horváth Rajmund is. A vasiaknál ezúttal elsősorban azok játszottak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Kezdőként lépett pályára például Guzmics Richárd és Devecseri Szilárd is. Guzmicsnnak visszatérése óta ez volt az első meccse zöld-fehérben. A vasiak ellenfele, a St. Pölten a 16 csapatos osztrák másodosztály 13. helyén tanyázik. 

A Haladás kezdte lendületesebben a mérkőzést, a hazai csapat letáborozott az osztrákok térfelén. A vasiak hiába futballoztak fölényben, helyzeteket nem sikerült kidolgozniuk Stolz kapuja előtt. A 17. percben Kleiblinger jobb oldali szögletét Ramsebner 11 méterről a jobb sarokba fejelte (0-1). A gól után kiegyenlíttettebb lett a mérkőzés, valamivel az osztrákok játszottak veszélyesebben.Pörgős kis meccset vívott a két csapat. Félóra elteltével Szekér 21 méteres lövése suhant el a bal sarok mellett. A 40. percben Romic és Messerer ütközött a levegőben, az osztrák oda is csapott, a szombathelyi játékost le kellett cserélni. A szünetben Devecseri helyett egy akadémista, Mario Lucas Simut állt be.

Fordulás után Debreceni balról, 12 méterről léc fölé bombázott. Aztán Tóth Máté labdáját lőtte Stolz kezébe Monori. A Haladás irányította a játékot, de nem forgott komoly veszélyben az osztrák kapu. A mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, de jónéhány kemény belépő, ütközés mutatta, hogy mindkét csapat nyerni akar. A hajrában Dezamits két szép csel után 20 méterről alig lőtt a léc fölé. A másik oldalon Alar lőtt zúgó felső kapufát,majd Dezamits jobb oldali beadását Guzmics centikkel fejelte a bal sarok mellé. 

Változatos mérkőzést vívott a két csapat, mely jól szolgálta felkészülést.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink