Szombathelyi Haladás


Remek játék, jó eredmény


2021.07.18. 18:20
haladas.hu

A Szombathelyi Haladás gólnélküli döntetlent játszott az orosz első osztályú NFK Ahmet Groznijjal. A mieink győzelmet érdemeltek volna.

NFK Ahmet Groznij–Szombathelyi Haladás 0-0. – Sankt Georgen an der Gusen, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, 80 néző.

Haladás: Rózsa (Verpecz, 46.) – Kállai (Tóth D., 46.), Mocsi (Romic, 46.), Németh Milán (Tarján, 79.), Bosnjak (Debreceni, 46.) – Holdampf (Csilus, 46.), Szekér (Tóth Máté, 62.), Doktorics, Kiss B. (Hegedűs, 62.) – Horváth R. (Dragóner, 46.), Tóth Milán (Szijjártó, 60.). Edző: Németh Szabolcs.

A térséget sújtó nagy esőzések miatt  a találkozó nem az eredetileg tervezett 2x60, hanem 2x45 perces volt. Az esőzések ellenére remek talajú pálya fogadta a csapatokat. A Haladás nagy iramban kezdte a meccset, már a saját tizenhatosának előterében letámadta ellenfelét. Hiába uralták a meccset és birtokolták többet a labdát a vasiak, komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. A 33. percben Kiss Bence balról, 20 méterről szabadrúgásból a jobb sarok felé lőtt, de az oroszok kapusa bravúrral védett. Három perc múlva szép szombathelyi támadás futott a pályán melynek végén Bosnjak 30 méterről lőtt a labda, a bal kapufa és a keresztléc találkozásán csattant. A félidő vége előtt egy orosz szöglet után a groznijiak csatára nem sokkal fejelt fölé.

                                                                         Bosnjak órási kapufát lőtt

Szünet után aktívabban kezdett a Groznij, de aztán a Haladás fokozatosan átvette az irányítást. A 48. percben Debreceni bal oldali beadását Dragóner sodorta a hálóba, a játékvezető les címén  – tévesen – érvénytelenítette a találatot. Tíz perc múlva Debreceni bal oldali beadását Tóth Milán fejelte fölé. Majd egy remek támdás után ismét Debreceni adott középre, de Hegedűs hat méteről leadott fejesét védte a kapus. A hajrá is a vasiaké volt, a 86. percben gyors labdaszerzés után Tóth Dávid jobbról középre kanyarított labdáját Hegedűs közelről fölé bólintotta.

A Haladás fölényben futballozott, dominált, labdabiztosabb volt ellenfelénél, több helyzetet is kialakított, győzelmet érdemelt volna.

További hírek

Megtekintés
A válogatott szombathelyi alapembere

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Schäfer András a Nemzetek Ligája sorozatban is kiváló teljesítményt nyújtott, elképzelhetetlen nélküle Marco Rossi együttese.
0 0 0 2022.09.29. 11:00
Megtekintés
Nincs benne drukk

Hursán György a legutóbbi bajnokságban Pécsett futballozott. Vasárnap nem nosztalgiázni, hanem a három pontért utazik a Mecsekaljára.
0 0 0 2022.09.28. 22:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink