Szombathelyi Haladás


Berobbant a kezdőbe


2021.06.10. 15:00
Pum András

Csapatunk több poszton is bevethető játékosa, Debreceni Zalán az elmúlt bajnokságban az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta.

A 2020/21-es bajnokságban jónéhány, az Illés Akadémián nevelkedett fiatal kapott lehetőséget a Szombathelyi Haladásban - mindannyian megállták a helyüket. Közülük talán Debreceni Zalán nyújtotta a legjobb teljesítményt. A 18 éves futballista az október 19-i, ETO FC Győr (1-1) elleni hazai bajnokin debütált a kezdőben - ahonnan aztán gyakorlatilag kirobbanthatatlan lett. Összesen 21-szer volt kezdő, háromszor csereként állt be. Emellett ősszel szerepelt az U19-es válogatottban is. Habár a Haladás számára közel egy hónapja, május 16-án befejeződött a szezon, Debreceni - több, a felnőttcsapatban szereplő fiatallal egyetemben - még nem kezdődött el a pihenő. A fiatalok ugyanis a bajnokság hajrájára visszatértek az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttesébe - Debreceni az utolsó meccsen ugyan már nem játszott, de előtte még igen. Azaz a fiatal játékosnak nagyjából két hétre zsugorodott a nyári szabadsága.

- Hazajöttem a családhoz Dunaszentgyörgyre, itthon pihentem, igyekeztem minél jobban kikapcsolódni - kemény szezon van mögöttem - mondta Debreceni. - A családdal néhány napot Békésszentandráson, a Holt-Körös mellett is eltöltöttünk. Az utóbbi napokban már mozogtam, erősítettem, hiszen hétfőn kezdjük el a felkészülést. Ami a magunk mögött hagyott bajnokságot illeti, számomra mindenképpen emlékezetes marad, hiszen debütálhattam a felnőttcsapatban. Nagyon vártam már a lehetőséget, hogy bemutatkozhassak a Haladásban. Úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam az első meccsemen a Győr ellen, hiszen bentragadtam a kezdőben. A csapathoz hasonlóan nekem is ősszel ment jobban a játék, bár a tavaszt is jól kezdtük, aztán valami történt, a végén pedig sajnos kicsúsztunk az első tízből is. Visszatérve az őszre: nem volt egyszerű felvenni a felnőttfutball ritmusát, kellett egy kis idő, mire teljesen belerázódtam. Igaz, míg az utánpótlásban belső védőt játszottam, addig a Haladásban kikerültem a bal szélre, majd még ezen kívül négy különböző szerepkörben is futballoztam. De sikerült belerázódnom a feladatomba és szerintem a védekezés mellett a támadásokat is tudtam segíteni. Nagyban megkönnyített a dolgomat, hogy a csapattársak hamar befogadtak, segítettek - jó társaságba kerültem. A bajnokság végére sokat fejlődtem, még magabiztosabb lettem és pályán is sokat javult a kommunikációm. Persze messze nem vagyok kész játékos, sokmindenben kell még fejlődnöm, fizikálisan és gyorsaságban mindenképpen javulnom kell. Legjobban a bemutatkozó, Győr elleni meccsem sikerült, de emlékezetes maradt a Szentlőrinc (4-0) elleni hazai és a Kazincarcikán 1-0-re megnyert bajnokink is. 

                                                         Debreceni Zalán a mieink egyik legjobbja volt

Hétfőn már új edző, Németh Szabolcs irányításával kezdi a felkészülést csapatunk.

- Én nem játszottam abban az U19-es csapatban, amellyel Szabolcs korábban bajnokságot nyert. Viszont amikor fiatalabb voltam, tartott nekünk edzést. Kíváncsi vagyok, milyen lesz a közös munka - zárta szavait Debreceni.

 

 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink