Szombathelyi Haladás


Évértékelő Séllei Árpáddal


2021.05.26. 10:20
PA

A Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója értékelte a 2020/21-es bajnoki szezont. Séllei Árpád többek közöt azt is elmondta, hogy Jancsó Andrással, Németh Márióval és Schimmer Szabolccsal nem hosszabbít szerződést a klub.

- Hogy értékeled a csapat őszi és tavaszi teljesítményét és összességében az egész szezonját? A pandémia mit jelentett?

- Az előző év után azzal a céllal kezdtük a szezont, hogy nyerjünk minél több meccset, helyezés nem volt kikötve, de szezonvégi eredményességi prémium az 1-5 helyig járt volna - mondta Séllei Árpád. - Legyünk a mezőny első harmadában, ezt minimum szerettük volna elérni. Az őszi 6. hely még el is fogadható, voltak kiváló meccseink, pl Siófok, Vasas ellen. A tavasz már nem sikerült így, 21 pontot szereztünk. Ez nagyon kevés. A játék se volt az igazi. Kulcsjátékosaink estek ki, a fél védelmünk hiányzott sérülés miatt, ezt nem tudtuk megoldani. A pandémia nagyon súlyosan érintett minket, a zárt kapus meccsek, a PCR tesztek hatalmas költsége nagy – több 10 millió Ft-os - veszteséget jelentett, melyre egyébként sajnos nincsen plusz forrásunk. Összességében csalódás a szezon egésze, az hogy kiestünk az első 10-ből, elfogadhatatlan.

- Melyik volt számodra a bajnokság legjobb és legnagyobb csalódást okozó Hali-meccse? 

- A legjobb szerintem a Vasas elleni budapesti meccs volt, mégha nem is nyertünk. A legrosszabbak a hazai vereségek voltak. Idegenben, a korábbi években a HALI sokszor veszített, de a hazai pálya oroszlánbarlang volt. Most jöttek a kiscsapatok, fotózkodtak a gyönyörű stadionban, majd elvitték a pontot, pontokat. Ezt nehéz volt feldolgozni.

- Mennyire vagy elégedett a játékosokkal és a szakmai stábbal?

- A játékosok nagyobb részével elégedett vagyok, de vannak akik meg sem közelítették a tőlük elvárható szintet. Amit a klub jelen helyzetében tudott teljesíteni, azt mindent szerződésszerűen megkaptak, a fizetések napra pontosan érkeztek. Szóval ez nem lehetett kifogás. A szakmai stábtól is többet vártam, tudta mindenki milyenek a valós lehetőségeink. Amit tudtunk megoldottunk, ami lehetetlen volt, azt nem tudtuk megoldani. Mindenkinek a maga területén többre kellett volna törekednie.

- Mennyire hiányoztak a szurkolók, illetve ha végig velünk vannak, hol végezhettünk volna a tabellán?

- Mi egy olyan klub vagyunk, ahol ha jó a foci, akkor van sok néző. Így minket súlyosan érintett a nézők hiánya. Ősszel, volt hogy 3500 néző szurkolt. Ez hatalmas segítség a játékosoknak. Szóval szerintem biztos jóval előrébb végezhettünk volna, ha lettek volna nézők.

- Van-e benned hiányérzet a bajnokság egészét tekintve? Helyezésben, játékban.

- Igen, van hiányérzet bennem. Mint mondtam, a helyezésünk elfogadhatatlan. De ezeket már korábban leírtam. Saját magammal szemben is van, ugyanis eddig nem tudtam megoldani, amit vállaltam, azaz hogy emelkedő pályára állítom a HALADÁST. A járványidőszak miatt fellépő plusz kiadásokon túl, borzalmas érzés az, hogy jelentős támogatókat nem sikerült a Haladás mellé állítani! Pedig becsületesen megfutottuk a köröket! Ami lehet ellenünk dolgozott, mindezt nagyon negatívan éltem meg, miként azt is, hogy azok a támogatók, akik korábban segítették a Halit, most amikor a legfontosabb lett volna nem segítettek.

- Mi az, amivel elégedett vagy a csapat teljesítményét illetően, mik a pozitívumok?

- Persze, azért vannak pozitív dolgok is. Főleg ősszel voltak kifejezetten jó meccseink. Az első meccs Siófokon kifejezetten jó volt, főleg annak tükrében, hogy nagyon sok szombathelyi szurkoló jött le, szenzációs volt a hangulat. Sikerült újra fiatalokat beépíteni, ez szerintem Szombathelyen fontos dolog, építeni kell az utánpótlásra.

Köztudott, hogy az anyagi lehetőségeket tekintve a mezőny második felében foglalunk helyet. Ennek tükrében mennyire reális a 11. hely?

- Nem reális. A pályán nem a pénz focizik. Ha azt gondoltuk mi vagyunk a HALADÁS, azt bizonyítani kellett volna. Aki felvette a HALI mezt, annak a szívét, lelkét ki kellett volna tennie, ez sajnos nem mindig volt így.

- Nem csak ügyvezető, hanem legbelül szurkoló is vagy. A meccseken mennyire nehéz összeegyeztetni a kettőt? Mondjuk egy téves bírói ítéletnél vagy egy Hali-gólnál?

- Eleinte nagyon nehéz volt, de azután megtanultam kezelni az indulataimat. Azért sokszor így is berekedek a meccs végére. A meccsek utáni estén, napon élem meg újra a meccset, magamban dühöngök. Nem szerencsés, ha az indulatok alatt mondunk dolgokat, amiket nem kellene. Szóval kezelni kell az érzéseket. Elfogadhatatlannak tartom pl., hogy hét 11-est hibáztunk a szezonban… Ezt a nagyon nehéz feldolgozni. Ha csak a felét berúgjuk, nem beszélhetünk kudarcról a szezon egészét nézve.

- Mit hozhat a jövő anyagilag, lesz-e változás a tulajdonosi szerkezetben?

- Az álmom a következő, hogy legyen előre tervezhető a szezon, nem hónapról hónapra élnénk, hanem tudjuk építeni a klubot. Lenne mit fejlődni. De szinte minden pénz kérdése. Tárgyalásokat folytattunk, folytatunk lehetséges új tulajdonos-jelöltekkel, de egyelőre semmi biztosat nem tudok mondani, mert sem egyikkel, sem a másikkal nincsen megegyezés!

- Várható-e változás a játékoskeretben, lesznek-e távozók, érkezők?

- Lesz változás a keretben, akinek lejárt a szerződése azokkal nem hosszabbítunk. Németh Márió, Jancsó András most nem kap új szerződést nálunk, köszönjük amit a HALIÉRT tettek, sok sikert a további pályafutásukhoz. Schimmer Szabolcsnak az edzői stábban kínáltunk további munkát. Összességében 4-5 távozó és érkező biztosan lesz. Remélem meg tudjuk tartani értékeinket. Azt tudni kell, hogy piacképes játékosainkat már megkeresték más klubok. Elkótyavetyélni persze senkit sem fogunk! Nagyon remélem, hogy a keretünk zömét egyben tudjuk tartani, sőt abban bízok, hogy az új szezonra lényegében egy erősebb csapatot tudunk építeni. Újra nézők elött játszhatunk, egy 102 éves klubot képviselünk, és bízom abban, hogy helyezésben legalább annyit javulunk, mint az elmúlt évben, akkor már nem lehet rossz szezonunk. Legvégül köszönetemet fejezem ki mindenkinek aki segített minket, a szurkolóknak akik kitartottak mellettünk, szóval mindenkinek aki segítette a HALADÁST. Csak összefogással tudunk, létezni és sikert elérni. Csapatmunka ez a pályán belül és azon kívül is

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink