Szombathelyi Haladás


Csak a védekezés működött


2021.05.08. 22:00
haladas.hu

A női labdarúgó NB I. 20. fordulójában a Haladás-Viktória 2-0-ra kikapott a Diósgyőrtől.

Haladás-Viktória FC-Diósgyőri VTK 0-2 (0-2). – Szombathely, Haladás Stadion, női NB I-es labdarúgó-mérkőzés, zárt kapuk, vezette: Bodzay.

Haladás-Viktória FC: Boanda – Kopcsándi, Balogh, Fördős, Horti, Hajba (Urbán, 77.) – Németh M., Kovács V., Csizmadia (Varga B., 46.) - Szil, Herczeg (Rugovics, 88.). Edző: Székely Tibor.

Diósgyőr: Ádám (Schildkraut, 46.) – Williamson, Nagy M., Palama, – Vachter, Bryne (Branyiczki, 44.), Barker, Sandu – Higgins (Horváth L., 80.), Bradic. Edző: Fórizs Sándor.

Mindkét csapat nagy lendülettel kezdett, a szombathelyiek bátran futballoztak a jobb erőkből álló diósgyőriek ellen. Aztán a vendégek átvették az irányítást, többet pattogott a labda a hazai tizenhatos előterében. A 16. percben Sandu jobbról, az ötössel egyvonalban elvégzett szabadrúgása a felső kapufáról vágódott fölé. A vasiak hősiesen védekeztek, de a támadásokra kevés lehetőségük maradt. A 34. percben aztán egy lepattanó labdát Sandu 12 méterről a bal sarokba vágott (0-1). A 42. percben már kettővel mentek a vendégek, Voila 15 méterről, középről a léc alá bombázott (0-2). A 43. percben Byrne és Kovács Virág fejelt össze a középpályán, mindkét játékost ápolni kellett, a diósgyőrit hordágyon vitték le a pályáról, nem tudta folytatni a játékot – kórházba szállították.

Szünet után sem változott a játék képe, a vendégcsapat veszélyesebben futballozott, a vasiak kontrákkal próbálkoztak. Ám ezek az ellentámadások az utolsó passzoknál elakadtak, így a vendégek biztosan őrizték előnyüket. Sőt, tovább is növelhették volna, de Boanda kétszer is nagyot védett. Az utolsó negyedórára fordult a kocka, a szombathelyiek minden mindegy alapon támadtak – ám erőfeszítéseiket nem koronázta siker. A szombathelyiek végig becsülettel küzdöttek, de a több helyzetet kidolgozó DVTK megérdemelten nyert. A mieink csapatvédekezése rendben volt, viszont támadásban nem volt elé hatékonyak.

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink