Szombathelyi Haladás


Viharsarki túra


2021.04.17. 11:30
Pum András

A Merkantil Bank Liga NB II. 33. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Békéscsaba 1912 Előre vendége lesz.

A nyolcadik helyen álló szombathelyiek az utóbbi öt fordulóban egyszer tudtak nyerni, három döntetlent játszottak és egyszer kikaptak. A vasiak azonban így is ott vannak a középmezőnyben, ráadásul a hátralévő hat fordulóban – kizárólag a papírformát alapul véve – jó esélyük van, hogy újabb győzelmeket arassanak. A vasiak legutóbb a Kazincbarcika ellen hazai pályán 2-2-re végeztek. A csapat erejét bizonyítja, hogy a 90. percben bekapott gól után még képes volt kiegyenlíteni. Ami a 14. helyen 40 ponttal tanyázó Békéscsabát illeti, a lila-fehérek meglehetősen hektikus teljesítményt nyújtanak, győzelmek, döntetlen, vereségek váltogatják egymást. Legutóbb Szentlőrincen 3-0-ra kapott ki a korábbi Haladás-csatár, Preisinger Sándor vezette, akkor eléggé tartalékos viharsarki alakulat. A csabaiak legeredményesebb játékosa egyébként a hétgólos Lukács Raymond – Szentlőrincen csak csereként szállt be. A Haladás ősszel 4-0-ra nyert a Rohoni úton a Békéscsaba ellen.

– Ha abból indulunk ki – márpedig így van –, hogy a Haladás minden meccsen nyerni szeretne, akkor nyilvánvalóan fájó, hogy legutóbb a Kazincbarcika ellen nem sikerült begyűjtenünk a három pontot – mondta Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. – De úgy érzem, a játékunkkal újfent nem akadt különösebb gond – az volt a probléma, hogy 1-0 után nem sikerült rárúgnunk a második találatot és ezzel lezárnunk a meccset. Furcsa volt, hogy az eltiltásom miatt csak a lelátóról nézhettem a találkozót – még soha nem voltam kiállítva. Ugyanakkor Felipe Matos kollégám remekül megoldotta a feladatát. Ami a csapatot illeti, korábban nem volt jellemző ránk, hogy két meccsen ennyi – öt – gólt kapjunk. Ezen a mutatón már vasárnap javítanunk kell, hatékonyabb védekezést várok és remélem, hogy a támadójátékunk még hatékonyabb lesz. Roppant nehéz mérkőzés vár ránk Békéscsabán, annál is inkább, mert elég rossz szériában vagyunk. A Csaba egységes, jó csapat – kemény ellenfél. Sajnos hiányzóink száma tovább bővült, Kiss Bence begyűjtötte ötödik sárga lapját és valószínűleg nem számíthatok a Kazincbarcika ellen megsérült Medgyes Zoltánra sem, csakúgy, mint Devecseri Szilárdra és Tóth Dávidra. Ettől függetlenül – bármilyen összeállításban is játszunk – szeretnénk három pontot szerezni.

A zöld-fehérek pénteken kétszer edzettek, aztán szombat délelőtt mégegyszer, majd a nagy távolság miatt ebéd után útra kelnek a Viharsarokba.
 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink