Szombathelyi Haladás


A Kazincbarcika az ellenfél


2021.04.09. 11:40
Pum András

A Merkantil Bank NB II. 32. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Kolorcity Kazincbarcikát fogadja.

Utolsó három mérkőzésükön nem szereztek gólt a zöld-fehérek, a hétközi fordulóban 3-0-ra kikaptak Győrött. Bár továbbra is a 8. helyen állnak a vasiak, egy győzelemmel még jobban megszilárdíthatnák helyüket a középmezőnyben. Habár papíron a vasárnapi meccs esélyese a Haladás, a 31 ponttal a 18. helyen tanyázó Kazincbarcika a kiesés elöl menekül, az életéért küzd – nem vár tehát könnyű meccs Mátyus János együttesére. Mivel Mátyus Győrben megkapta ötödik sárga lapját, így a vezetőedző nem ülhet a kispadon, a vasárnapi bajnokin másodedzője, Felipe Matos irányít.

A vendég borsodiak kispadján pedig már a harmadik edző ül a 2020/21-es szezonban. Vitelki Zoltánnal kezdték a bajnokságot a barcikaiak, őt januárban Pacsi Bálint váltotta, ám hat meccs után Kriston István vette át a szakmai munka irányítását. Az új edzővel két győzelem és egy-egy döntetlen és vereség a sárga-kékek mérlege. A Kazincbarcikában két volt Haladás-futballista, a védő Auer Ákos és a támadó Tóth-Gábor Kristóf szerepel. Rajtuk kívül a korábban Mezőkövesden futballozó Fótyik Dominik és Debrecenben játszó Takács Tamás neve csenghet igazán ismerősen. Ősszel 1-0-ra nyert Kazincbarcikán a Haladás.

- Amolyan közvetítő leszek Mátyus János és a csapat között, azaz a vezetőedző kéréseit, elképzeléseit tolmácsolom a meccsen a játékosok felé – mondta Felipe Matos. – Gyakorlatilag eddig is ez volt az egyik dolgom, úgyhogy nem lesz ez újdonság ez a feladat. Az előző fordulóban Győrött az első félidőben több helyzetet kidolgoztunk, domináltunk, a statisztika szerint 12 kapuralövésünk volt, de ezek csak számok. Hiába mondjuk, hogy így meg úgy fociztunk, végül az ETO nyert és ez a lényeg. Ezzel együtt is az első félidei játékunkra lehet építeni, de persze kellenek a gólok is. Kulcskérdés az is, hogy milyen lélektani állapotban fogadjuk ellenfelünket. Ami ellenfelünket illeti, olyan helyzetben van, mint amilyenben a Haladás volt, amikor Mátyus Jánossal Szombathelyre érkeztünk – minden meccs élethalál kérdése számukra. Több van a barcikai csapatban annál, mint amit eddig mutatott, csalóka a helyezése. Devecseri Szilárd, Tóth Dávid sérült, Schuszter Ronald, Rózsa Dániel beteg, Mocsi Attila eltiltott. Küzdelmes, nehéz mérkőzésre számítok, teljesen mindegy milyen összeállításban, de itthon kell tartanunk a három pontot.

                                    Mátyus János helyett vasárnap Felipe Matos irányít

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Hétközi meccs a női NB I.-ben

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésén szerdán 16 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória a Kész-St. Mihály-Szegedet fogadja.
0 0 0 2024.04.16. 13:50

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink