Szombathelyi Haladás


Az első ötbe vágyik


2021.01.19. 13:00
PA

A Szombathelyi Haladás középpályása, Csilus Tamás ősszel csapatunk egyik legjobbja volt.

A tavalyi év egyik legjobb igazolása a július 23-án Siófokról szerződtetett Csilus Tamás volt. A középpálya több posztján, sőt a védelemben is használható futballista ősszel 18 alkalommal volt kezdő, egy gólt szerzett. A 25 éves futballista nélkül immáron nehezen képzelhető el a Haladás játéksa, Csilus nem csak ahhoz ért, hogy megállítsa az ellenfél akcióit, hanem a támadásokat is nagyban segíti.

- A téli szünet alatt volt egy kis műtétem, de ez csupán annyiban befolyásolta a felkészülésem, hogy az első napokban külön edzettem, a labdás tréningeket ki kellett hagynom - mondta Csilus Tamás. - Múlt hét óta viszont már a többiekkel együtt készülök, úgyhogy semmi akadálya sem lesz annak, hogy a rajton pályára lépjek. Nem mondok újdonságot azzal, hogy egyáltalán nem bánom, hogy jövő hétvégén tétmeccset játszunk és nincs már az a régi, olykor több mint két hónapos felkészülés, napi két edzéssel. Anno már nagyon ki voltunk éhezve a játékra, örülök, hogy most nem kell ennyit várnunk a mérkőzésekre. Jók az edzések, sok fiatal van velünk, úgy látom, közülük többen is kimondottan ügyesek - úgyhogy bizakodó vagyok. A csapat magja egyben maradt, egyedül Dragóner Filip érkezett, aki viszont nagy segítség lesz a Hali számára. Ami a saját teljesítményemet illeti, szerintem az őszi játékomat nem érheti panasz, az átlagosnál picivel jobb futballt tudtam betenni a közösbe. Úgy érzem, mostanra már megismertek a Haladás-szurkolók, tudják mit várhatnak tőlem, mire vagyok képes, de tavasszal szeretnék még több extrát nyújtani, még tovább fejlődni.

                                   Csilus Tamásnak gyakran csak a hátát nézték az ellenfelek

- Ha valaki most azt mondja, megismételjük a tavaszi teljesítményünket és helyezésünket - elfogadod?

- Én világéletemben mindig többre és többre vágytam - úgyhogy nem. Szeretnék feljebb lépni a tabellán, az első öt a célom. Ez már ősszel is összejöhetett volna, ám sokszor bosszantó pontokat veszítettünk el. Az idáig vezető hibákat kell kijavítanunk és persze újakat sem szabad elkövetnünk. Akkor nagy gond nem lehet.

- Az első ötben benne van az első két - feljutó - hely is...

- Annyira nem szaladnék előre. Persze mivel sportember vagyok, ha csapatommal elindulok egy versenyen, bajnokságban, bárhol, akkor azt én mindig meg akarom nyerni. Ha pedig mindig csak a következő meccsre fókuszálunk és azt megnyerjük, akkor ugye feljutunk...

- Senki sem tudja még meddig, de egy darabig biztosan szurkolók nélkül kell játszani. Ez mekkora hátrány Szombathelyen?

- Óriási érvágás! Az NB II-ben talán egyedül Debrecenben van hasonló létszámú és ilyen hangos tábor, mint a mienk.A hazai mérkőzéseink mindig élményszámba mentek, úgyhogy nagyon fognak hiányozni szurkolóink. Remélem mielőbb vége lesz ennek a vírusos időszaknak és újra drukkereink előtt futballozhatunk. Nekünk az a dolgunk, hogy addig is olyan teljesítményt nyújtsunk, hogy szurkolóink minél nagyobb létszámban térjenek vissza majd a lelátókra. 

 

 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink