Szombathelyi Haladás


Csendben, rendben dolgozik a csapat


2021.01.14. 14:05
Pum András

Szombaton lejátssza első két felkészülési mérkőzését a Szombathelyi Haladás. A mieink Siófokon és Felcsúton szerepelnek.

Csendben, rendben készülnek a bajnokság 6. helyén álló szombathelyi zöld-fehérek a tavaszi szezonra. A vasiak hol napi egy, hol napi két edzéssel alapoznak a bajnokságra. Habár a Haladás játékosai nem olyan régen, január 4-én kezdték el a felkészülést, gyakorlatilag már a munka közepén járnak, hiszen bő két hét múlva, január 31-én a Gyirmót érkezik bajnokira a Haladás Stadionba. Mátyus János együtteséből a télen eddig Tóth Barna (Ajka) távozott, helyére a ZTE-től a támadó Dragóner Filip érkezett és visszatért féléves dorogi kölcsönjátékából a középpályás Illés Bence.

– Csakúgy mint egy évvel ezelőtt – szerencsére – most télen sincs az a klasszikus, régi felkészülés, amikor hónapokon keresztül csak edzettek és edzettek a csapatok – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Ez a rövidebb felkészülési időszak – nem csak a labdarúgóknak – hanem alapesetben a szurkolóknak is jó hír lenne, hiszen hamarabb láthatnának újra bajnoki meccseket. Ám a pandémia miatt sajnos nem tudni mikor térhetnek vissza a nézők a lelátókra. Ebben a pár hétben egyetlen egy dolgom van, az, hogy fenntartsam a decemberi állapotot. E röpke felkészülés alatt tehát senki se várjon nagy csodákat, játékban és taktikában sem lesz nagy változás, persze néhány dolgot azért igyekszünk finomítani. Nagyon sok tehetséges fiatal készül velünk, az a feladatunk, hogy átsegítsük őket az utánpótlás-futballból a felnőtt labdarúgásba. A régi játékosok már tudják, hogy honnan jöttek és hová is tartanak. Azt egyelőre nem tudom megmondani, a fiatalok közül ki marad velünk a bajnokságra is, ez hamarosan eldől. Mindenesetre a keret tagjai lelkesen, fegyelmezetten végzik a feladatokat, szerencsére a komolyabb sérülések, betegségek is elkerülték együttesünket. Tóth Dávid, Csilus Tamás és  Mocsi Attila sérülés, illetve betegség miatt hagyott ki edzéseket, míg az ősz végén szintén sérüléssel bajlódó Bosnjak Predrag a pravoszláv karácsony miatt hétfőn érkezett vissza. 

A mieink Dragóner személyében eddig egy játékost igazoltak. Kíváncsiak voltunk, hogy látja a 22 éves csatár eddigi szombathelyi teljesítményét a vezetőedző?

– Az, hogy hogy mozog, mit csinál az edzéseken, másodlagos, úgy gondolom, a szurkolókat az érdekli, mit nyújt a bajnokikon, berúgja-e a helyzeteit és hány gólt szerez – vélekedett Mátyus János. – Ami a keretet illeti, szóról szóra meg tudom ismételni azt, amit nyáron nyilatkoztam. Most is az volt az elsődleges kérésem a tulajdonosok, vezetők felé, hogy tartsuk egyben a keretet és anyagi lehetőségeink szerint erősítsük meg. Jelen állás szerint Dragóner lesz az egyetlen téli érkezőnk, de én továbbra is szeretnék egy védőt igazolni. Ugyanakkor ahogy említettem is, tisztában vagyok, meddig nyújtózkodhat a klubvezetés.

                                                                               Munkában a csapat

A zöld-fehérek szombaton két edzőmérkőzést is vívnak, 11 órakor a Siófok, míg 16.30-kor a Puskás Akadémia vendégeként szerepelnek. A meccseket biztosan kihagyja Bosnjak, az egyszeres magyar válogatott játékost ugyanis az október 9-i, ZTE elleni felkészülési meccsen kiállította a bíró és négy edzőmeccsre szóló eltiltást kapott.

– Lehet, hogy sablonos, de attól még igaz: az edzőmeccsek eredményeiből nem szabad messzemenő következtéseket levonni – fogalmazott a tréner. – Persze az eredmény mindig számít, nem hagyhatjuk figyelmen kívül, de ezúttal ez másodlagos, sokkal fontosabb maga a mutatott játék. Terveim szerint mindkét találkozón másik sor szerepel, szeretnék mindenkinek 90 perces meccsterhelést biztosítani. De elképzelhető, hogy lesznek olyanok, akik mindkét találkozón szerepet kapnak. Ezután már csak a bajnoki főpróba, a Szolnok elleni találkozó vár majd ránk.

A szombathelyiekkel kapcsolatos hír, hogy Csejtey Gábor személyében új masszőrük van a zöld-fehéreknek. Csejtey így Orbán Gergővel együtt alkotja a vasiak masszőri stábját. 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink