Szombathelyi Haladás


Jó helyre került


2021.01.07. 16:30
PA

Dragóner Filip gólokkal, gólpasszokkal akarja segíteni a Szombathelyi Haladást.

A Szombathelyi Haladás első téli igazolása, az FTC-ben nevelkedett Dragóner Filip korábban Mezőkövesden, Nyíregyházán és Szegeden futballozott, mielőtt a ZTE-től szerdán másfél évre a Haladáshoz szerződött. Az egykori U18-as és U19-es válogatott futballista tudja, nagy múltú együtteshez érkezett, amelyben egykori edzői segítségével kiteljesedhet.

- Örömmel vettem a Haladás megkeresését, ami nem az első szombathelyi ajánlat volt: már tavaly télen és nyáron is szóba került, hogy ideigazolok - mondta a 22 éves Dragóner Filip. -  Most nem is gondolkodtam sokat, egyből mondtam: vágjunk bele! Már csak azért is, mert Mátyus János Nyíregyházán már volt edzőm, míg Felipe Matos-sal az FTC-nél dolgoztam együtt. Mindkettőjük tudják mire vagyok képes és ezt ki is hozzák belőlem. Ha már Nyíregyháza szóba került: felnőttkarrierem során eddig ott ment a legjobban a futball. Ami a Haladást illeti, mindig is kellemetlen, nehéz ellenfél volt és ne felejtsük el: ez ez nagyon nagy múltú klub. Holdampf Gergővel még Nyíregyházán futballoztam együtt, több játékossal pedig ellenfélként csatáztam. Mindenki nagyon jól fogadott, tényleg jófejek a srácok, remek a társaság. 

                                                          Dragóner Filip jó játékkal segítené a Halit

- Mik a céljaid a tavasszal?

- Szeretném élvezni a focit, gólokkal, gólpasszokkal, jó játékkal akarok segíteni a csapatnak. A posztomat tekintve elsősorban a támadósor közepén érzem jól magam, de a széleken is tudok futballozni.

- Édesapád, Dragóner Attila, remek védő volt, kétszeres bajnok az FTC-vel, 28-szor szerepelt a válogatottban. Ad tanácsokat?

- Tizenhét évesen elkerültem otthonról, azóta a magam útját járom, de mindig ott van támasznak és mindenben segít, amiben kell - napi szinten beszélünk.Ki szoktam kérni a tanácsait, de a döntéseim magam hozom meg. Gyakran elmondja egy-egy meccs kapcsán, hogy mi volt jó, miben kell javulnom - reálisan értékeli a teljesítményen. Remélem a Haladásban gyakran lesz oka dicsérni!

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink