Szombathelyi Haladás


A Siófokot fogadjuk


2020.12.06. 14:10
Pum András

A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában hétfőn 20 órakor (tv: M4 Sport) zárt kapuk mögött a Szombathelyi Haladás a BFC Siófokot fogadja

A szombathelyi zöld-fehéreknek kellemes emlékeik vannak a siófokiakról: a nyitófordulóban a Balaton-partján kánikulai melegben több száz Haladás-szurkoló előtt 5-1-re nyertek Mátyus János tanítványai. A nyárnak azonban már régen vége, szurkolók sem lehetnek a meccsen – de a 6. helyen álló vasiak tovább szeretnék gyarapítani pontjaik számát. Annak ellenére is, hogy a koronavírus-járvány és a sérülések még tovább tizedelték a gárdát. Hazai pályán egyébként jól szerepel a Haladás, kilenc Rohonci úti bajnokijából négyet megnyert, négyszer döntetlent játszott, egyszer kapott ki. Egy héttel ezelőtt kimondottan jó játékkal könnyen bezsebelhette volna a három pontot a listavezető Debreceni VSC (0-0) ellen. A Haladást erősíti a legutóbbi szezonban még Siófokon futballozó középpályás, Csilus Tamás. A 23 ponttal a 14. helyen tanyázó siófokiak a korábban a Haladásnál dolgozó Gál Istvánnal a kispadon kezdték a bajnokságot, ám a 14. fordulót követően a gyenge szereplés miatt edzőt váltottak: azóta Waltner Róbert irányítja a somogyiakat. Az egykori  válogatott kaposvári támadóval három győzelem és két vereség a siófokiak mérlege, legutóbb a 90. percben kapott góllal 1-0-ra alulmaradtak a Szentlőrinc otthonában. A Siófokot két korábbi szombathelyi futballista, Jagodics Bence és Gaál Bálint erősíti, az erőnléti edző pedig a tavasszal rövid ideig az Illés Akadémián és a Haladásnál dolgozó Ferenczi István. 


A hiányzók miatt nehéz meccs vár a vasiakra, így látja Mátyus János vezetőedző segítője, Felipe Matos másod-
edző is.

– A Debrecen elleni mérkőzéshez képest újabb három játékosunk dőlt ki – mondta Felipe Matos. – Noha ezer sebből vérzünk, nem foglalkozunk azzal, hogy hányan hiányoznak, azokkal foglalkozunk, akik egészségesek. Álljunk pozitívan, optimistán a meccshez, hiszen vannak egészséges és rendelkezésünkre álló játékosaink. Mindig az a legjobb Haladás, amelyik éppen pályára lép. Az viszont teljesen biztos, hogy nem indulhatunk ki a nyári, 5-1-es győzelmünkből, hiszen akkor nagyon jó felkészülés után, komplett csapattal léptünk pályára. Ráadásul azóta új edző irányítja a siófokiakat, jól ismerjük Waltnert, nagyszerű szakember, biztosak vagyunk abban, hogy csapata motivációjával nem lesz probléma. Annyit megígérhetünk, hogy kimegyünk a pályára, 90 percen keresztül harcolunk és kihozzuk a maximumot a meccsből. 

 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink