Szombathelyi Haladás


Devecseri a forduló válogatottjában


2020.12.02. 16:20
PA

A Szombathelyi Haladás védője remekül futballozott a listavezető DVSC ellen.

A Nemzeti Sport összeállította az NB II. 19. fordulójának válogatottját, melyben helyet kapott a Debreceni VSC ellen remekük futballozó Devecseri Szilárd is. Deve és társai remekül védekeztek, pedig a piros-fehéreknél olyan támadók tűntek fel a kapunk előtt mint Szécsi Márk, Sós Bence, Bódi Ádám, a második félidőre beállt Tischler Patrik és az utolsó bő 20 percre becserélt Dzsudzsák Balázs. Ám a vendégek a 90 perc alatt mindössze egy komoly helyzetet tudtak kidolgozni, a második játékrész elején Szécsi lövését tolta a léc fölé bravúrral Verpecz István.

- Abból a szempontból nem volt nehéz dolgunk, nekünk védőknek, hogy a csapatból mindenki kivette a részét a védekezésből - mondta Devecseri Szilárd. - Azaz remekül működött a csapatvédekezésünk. Jómagam az első félidőben legtöbbször Sós Bencével, a másodikban Tischler Patrikkal kerültem szembe. Visszanéztem a meccset utólag és megerősített abban, amit a meccs után is gondoltam: mi álltunk közelebb a győzelemhez! Persze az első helyezett ellen jó eredmény a döntetlen, de maradt bennem hiányérzet, hiszen a helyzeteink megvoltak ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Ellenben ellenfelünk támadásban sokat rontott, sok rossz beadásuk volt például. Ikszes meccs volt, amit behúzhattunk volna. Hogy mi volt a különbség a Budaörs elleni meccshez képest? Az biztos, hogy valamiért - főleg fejben - akkor fásultabbak voltunk, a szokásosnál többet hibáztunk. Sajnos magamon is éreztem, hogy nem vagyok fitt. Ugyanakkor a 4-0-át túlzásnak érzem, reálisan olyan két gól volt a csapatok között. Pedig mindenki elhiheti, nyerni mentünk Tatabányára.

                                                            Devecseri Szilárd remekül futballozott

- A Debrecen ellen viszont senkit sem kellett motiválni, aki az ilyen, kiemelt meccseket, rangadókat nem várja, nem élvezi, az nem is futballista - folytatta a védő. - Én például reggel úgy keltem fel, hogy már alig vártam, kezdődjön már a meccs! A találkozón igyekeztem megtenni, amit edzőm kért tőlem, hátul levezényeltem a védekezést és hosszú indításokkal próbáltam helyzetbe hozni társaimat. Szerencsére sokat nem kellett magyaráznom, mindenki értette és tette a dolgát. Örülök, hogy a fiatalok is egyre érettebben futballoznak, olyanok kerültek fel az első csapathoz, akik még most nem is, de későbbiekben meghatározó játékosai lehetnek a Haladásnak. 

Csapatunkra még két meccs vár - Siófok itthon, Szolnok idegenben. Hány ponttal kalkulálsz?

- Egyelőre csak a Siófok elleni mérkőzésre fókuszálok, reméljük a járvány nem tizedel tovább bennünk. Nem lehet a nyitófordulóbeli 5-1-es győzelmünkből kiindulni, ez teljesen más meccs lesz. De csakis a győzelem az elfogadható. A  Szolnok egy masszív csapat, amely stabil védekezésből kontrázik. Az egy pontot elfogadnám, de oda  is nyerni megyünk majd!

 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink