Szombathelyi Haladás


Kelet-Nyugat összecsapás


2020.11.27. 17:30
Pum András

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójában vasárnap 16.15-kor (tv: M4 Sport+) a Szombathelyi Haladás zárt kapus mérkőzésen az első helyen álló Debreceni VSC-t fogadja.

A 19. körrel lemegy a bajnokság első fele, azaz a fordulót követően már minden csapat játszott mindenkivel egy bajnokit. Az utóbbi hetekben kiválóan szereplő Szombathelyi Haladás szerdán a Budaörs ellen Tatabányán 4-0-ra kikapott, ezzel elszenvedte a 2020/21-es bajnokságban eddigi legnagyobb különbségű vereségét. Nagy gond nincs, hiszen a Hali 29 ponttal továbbra is a 6. helyen áll a tabellán. Más kérdés, hogy vasárnapi ellenfele, a Debreceni VSC ellen a szerdán látottaknál sokkal, de sokkal több kell majd. A feljutás egyik nagy esélyese, a Kondás Elemér vezette listavezető DVSC eddigi 18 bajnokijából ugyanis 12-őt megnyert és mindössze egyszer, augusztus 23-án kapott ki – akkor a Gyirmót 1-0-ra legyőzte a hajdúsági gárdát. A piros-fehérek szerezték a legtöbb gólt (42) a bajnokságban, legutóbb a Nagyerdei Stadionban 4-1-re verték a Szentlőrincet. Habár korábban a Lokit is elérte a koronavírus-járvány, mára már valamennyi játékosa hadrafogható. A tavasszal az első osztályból búcsúzó DVSC kerete NB I-es szintű, Bódi Ádámot, Pintér Ádámot, Tischler Patrikot, vagy éppen Szatmári Csabát nem kell bemutatni. Nyáron ráadásul Gróf Dávid érkezett a kapuba, aztán nem sokkal később Varga József, Korhut Mihály és Dzsudzsák Balázs is hazatért. Az együttes legeredményesebb játékosa a 10 gólos Bárány Donát.

– Sajnos egy egy már régóta koronavírusos játékosunk negatív tesztje után ismét pozitívat produkált – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Miatta és a többi koronavírusos játékosunk miatt felvetődött, hogy halasztást kérünk, de végül úgy döntöttünk, hogy amíg a Haladás ki tud állni egy meccsre, addig játszani is fog. Ez a folytatásban is így lesz. Kardinális kérdés, hogy bármilyen összeállításban is álljon fel a védelmünk, sokkal stabilabban kell futballoznia, mint legutóbb Tatabányán. Természetesen a megfelelő csapatvédekezés is fontos és biztos vagyo abban, hogy kiugró kapusteljesítményre is szükség lesz. Támadásban pedig aktívabban kell futballoznunk. A Budaörs elleni vereség kisiklás volt az ismert okok miatt ott bent volt a pakliban, hogy alulmaradunk – persze nem így, négy gólt kapva. A vasárnapi mérkőzés és a bajnokság esélyese a Debrecen, tiszteljük ellenfelünket, de ha minden összejön, akkor nem lesz egyoldalú a mérkőzés. Habár a Loki tavasszal meglepetésre kiesett az NB I-ből, a másodosztályban hétről-hétre bizonyítja, hogy első osztályú gárda. Egyénileg és csapatként is roppant erős a DVSC. De bármilyen összeállításban is lépünk pályára, nagyon nehéz kilencven percet akarunk okozni ellenfelünknek. 

                                                                           Rácz Ferenc jó játékán sok múlhat

A találkozót a Duna World helyén hétvégente sugárzó M4 Sport+ közvetíti.

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink