Szombathelyi Haladás


Győzelem a hajrában!


2020.10.25. 19:10
Pum András

A Szombathelyi Haladás sok helyzetet kidolgozva idegenben 1-0-ra verte a Kolorcity Kazincbarcikát.

Kolorcity Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0). - Kazincbarcika, 500 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács I.
Kazincbarcika: SZEMERÉDI – FARKAS A. (Iszák, 80.), Fótyik, Dávid Z., Majzik – OLDAL (Németh T., 86.), Oltean (Kelemen, 65.), Tóth Balázs, Tóth L., Toma – Kovác (Borbély, 65.). Edző: Vitelki Zoltán.
Haladás: Verpecz – MOCSI, Devecseri, Németh M. – Tóth D., Holdampf, CSILUS, KISS B. (Tóth Barna., 84.), Debreceni – Medgyes (Horváth O., 91.), Jancsó (NÉMETH MÁRIÓ, 61.). Edző: Mátyus János.
Gólszerző: Tóth Barna (88).
Sárga lap: Németh Milán (47.), Kelemen (64.), Holdampf, Farkas (mindkettő a 73.).

12. perc: Toma beadásával Kovácot kereste, aki háttal a kapunak ollózó mozdulattal a bal sarok mellé lőtt.
20. perc: Németh Milán indult meg a bal oldalon, majd 14 méterről lőtt, Szemerédi bravúrral védte a bal sarokra tartó lövést.
52. perc: Mocsi remek labdával indította Medgyes, a támadó egyedül kilépett, de 16 méterről a kifutó kapusba lőtt.
56. perc: Egy kifejelt labdát Csilus kapásból, 19 méterről alig lőtt a felső léc fölé.
63. perc: Csilus 19 méteres, jobb sarokra tartó lövését védte Szemerédi.
69. perc: Kiss Bence passzolt a bal szélen febukkanó Németh Márióhoz, a támadó nyolc méteres lövését Farkas kivágta a gólvonal elöl.
78. perc: Németh Márió 24 méteres lövését védte bravúrral Szemerédi.
88. perc: Németh Márió jobb oldali szabadrúgását Tóth Barna öt méterről a bal felső sarokba fejelte (0-1).

     Mocsi Attila jól állta a sarat, remekül futballozott. Fotó: Bujdos Tibor/Észak-Magyarország


Mátyus János, a Haladás vezetőedzője a fiatalok közül ezúttal is az előző körben a Győr ellen remekül futballozó Debreceni Zalánnak szavazott bizalmat.
Valamivel a szombathelyiek kezdték aktívabban a mérkőzést, enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki. Az első komoly helyzet mégis a hazaiak előtt adódott, de Kovác tíz méterről, akrobatikus mozdulattal alig lőtt a bal sarok mellé. A folytatásban is a Haladás irányította a játékot, az ezúttal tiszta feketében futballozó vasi együttes különösen a bal oldalon vezetett veszélyes támadásokat. Nem sokat teketóriáztak, gyorsan felértek a kazincbarcikai tizenhatosig a vendégtámadók. A hazaiak ugyan ritkán jutottak el Verpecz kapujáig, ám akkor rendre kalamajkát okoztak. A félidő hajrája is a szombathelyieké volt, rendre a hazaiak kapuja előtt pattogott a labda. Ám a vendégek csak lövőhelyzetekig jutottak, Szemerédinek nem akadt nagy védenivalója.  A döntetlen megfelelt az első félidő képének.

Szünet után is a vendégek voltak akítvabban és ekkor már jöttek a nagy helyzetek is,  rövid idő alatt két gólt is szerezhettek volna. Megélénkült a meccs, a játék teljesen áttevődött a kazincbarcikai térfélre. A szombathelyiek ügyesen adogattak, különösen Kiss Bence volt elemében, szinte valamennyi akcióban bent volt a középpályás. A vendégek egymásután dolgozták ki helyzeteiket, a csereként beállt Németh Márió kétszer is betalálhatott volna. Nyomott, ment előre a Haladás, a Kazincbarcika csak védekezett. Míg a vendégek egyértelműen a három pontért hajtottak, addig a hazaiak láthatóan tökéletesen elégedettek voltak a döntetlennel is. Aztán a csereként beállt Tóth Barna megszerezte a Haladásnak a vezető, majd mint pár perccel később kiderült, győztes gólt.

A Haladás szinte végig uralta a játékot, különösen a második félidőben volt nyomasztó a vasi csapat fölénye. A zöld-fehérek megérdemelten nyertek – a helyzetek és a játék képe alapján akár nagyobb is lehetett volna a különbség.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink