Szombathelyi Haladás


Fontos téma: periodizáció


2016.10.09. 12:00
Pum András

Nagy sikerű, színvonalas szakmai előadást tartott edzőkollégái számára Pacsi Bálint, az Illés Béla Futball Akadémia szakmai igazgatója.

A közelmúltban benépesült a szombathelyi Illés Béla Futball Akadémia előadóterme. Pacsi Bálint, az akadémia szakmai igazgatója és a Szombathelyi Swietelsky-Haladás asszisztens edzője a tervezés rejtelmeibe adott betekintési lehetőséget előadásai segítségével az ország minden részéről - Békéscsabától Szekszárdon át Szentgotthárdig - érkezett edzők részére. Többek között Pisont István, Keller József, ifjabb Mihalecz István, Liszkai Dezső, Kemenes Szabolcs is ellátogatott Szombathelyre.

- A világ egyik legjobb futballfitnesz-edzőjének tartott Raymond Verheyen által vezetett amszterdami nyári Futball Periodizációs Specialista kurzus élményei arra ösztökéltek, hogy az értékes tapasztalatokat mindenképpen meg szeretném osztani a magyar szakemberekkel, amennyiben igény van rá - mondta Pacsi Bálint. - Örömmel vettem, hogy négy nap alatt mind a 35 hely gazdára talált. A reggel 9-től 17 óráig tartó előadáson elsősorban arra fókuszáltam, hogy a jelenlévők felismerjék és megértsék, hogy az elme fejlesztése, döntéshozatalt fejlesztő gyakorlatokkal a legfontosabb szegmens a jövő futballjának tervezésében. Olyan egyének fejlesztése a cél, akik tudnak csapatban játszani. Az egyéni és csapat-edzések tökéletes megtervezése során fokozatosan emeljük a játékosok futballfitneszét, miközben odafigyelünk a frissességi állapotuk folyamatos fenntartására. Az elő-adásaim témái a profi felnőtt csapat napi, heti és éves tervezéséről, akadémiai játékosok fejlesztésének tervezéséről, egyéni periodizációról és rehab periodizációról szóltak. A kurzust a visszajelzésekből sikeresnek értékeltem, az elmúlt napokban további továbbképzési felkéréséket kaptam Nyíregyházáról, Mezőkövesdről, Albertirsáról és Egerből.

Többek között ifjabb Mihalecz István (jobbról a második), Keller József (a negyedik), mellette Dragóner Attila is ellátogatott Szombathelyre. Fotó: illesfociakademia.hu

A résztvevő edzők egyöntetűen úgy nyilatkoztak, nagyon hasznosnak bizonyult számukra az előadás.

Csáki István, a felcsúti Puskás Ferenc Akadémia Sporttudományos Csoportjának vezetője, a Testnevelési Egyetem óraadója: - Több mindenben megerősítést kaptunk. Ami új volt számunkra, az a rehabilitáció periodizációja, amit nagy valószínűséggel be is építünk a napi munkánkba.

Dragóner Attila, az FTC utánpótlásedzője: - Bálinttal régi jó ismeretség köt össze bennünket, de az Illés Akadémia vezetőivel és edzőivel is remek kapcsolatot ápolunk, sok közös álláspontunk van az utánpótlásképzés területén. Az előadáson az utánpótlásképzés egyik legfontosabb területét ismerhettünk meg részleteiben. Nemzetközi trendekkel, igen magas szakmai tudással rendelkező top-edzők tapasztalatait kaptuk, érthető, lendületes, tapasztalatokkal teli beszámolóban. A magas színvonalú képzésen tapasztaltakat bátran beépíthetjük az utánpótlásképzésünkbe akár országos szinten is. Zárásul sok sikert szeretnék kívánni mind az akadémián, mind az első csapatnál dolgozó kollégáknak: érzésem szerint jó úton jár a szombathelyi labdarúgás.

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink