Szombathelyi Haladás


Biztos továbbjutás


2020.09.20. 17:00
PA

A Mol Magyar Kupa 64 közé jutásért vívott mérkőzésen a Szombathelyi Haladás magabiztosan, 3-0-ra nyerte az NB III-as Szegedi VSE vendégeként.

Szegedi VSE-Szombathelyi Haladás 0-3 (0-2). -  Mórahalom, 300 néző, Magyar Kupa-mérkőzés, 6. forduló, vezette: Dolnegó.

Haladás: Verpecz (Simon B.) - Tóth D., Kelemen, Devecseri, Németh Milán - Németh Márió, Jancsó, Rácz, Doktorics (Schuszter) - Tóth B. (Tóth M.), Horváth O. Edző: Mátyus János.

A szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, irányították a játékot, a hazaiak a védekezésre összepontosítottak. Negyedórányi játékot követően Rácz 22 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (0-1). A vasiak kézben tarották a meccset, noha a szegediek is próbálkoztak, a vendégek előtt adódtak lehetőségek. A 34. percben Németh Márió indított a jobb oldalon Tóth Dávidot, aki beadott, Tóth Barna három méterről a kapu közepébe lőtt (0-2). Egy perc múlva a csatár duplázhatott volna, de közeli lövését a szegedi kapus hárította. A 45. percben Jancsó 19 méteres lövése a kapufáról vágódott ki, az érkező Tóth Barna pedig a kapusba bombázott.

Szünet után is a szombathelyiek irányították a játékot, a 67. percben Rácz lövését tolta a léc fölé a kapus, majd Schuszter lőtt kevéssel fölé. A hajrában Verpecz helyet beállt Simon Barnabás (Rózsa Dániel sérült) – a fiatal kapusnak ez volt a Haliban az első tétmeccse. A 82. percben a cselezgető Németh Milán buktatásáért megítélt tizenegyest Rácz lőtte a jobb felső sarokba (0-3). A Haladás magabiztosan, simán jutott a legjobb 64 közé

További hírek

Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30
Megtekintés
Vezetődedzőnk értékelése

Aleksandar Jovic szerint a Mosonmagyaróvár ellen nem az "igazi" Haladást láthattuk. Vezetőedzőnk ugyanakkor nem tudja elmarasztalni a játékosokat.
1 0 0 2024.04.23. 10:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink