Szombathelyi Haladás


Kupára, fel!


2020.09.18. 15:00
PA

A Mol Magyar Kupa 6. fordulójában vasárnap 15 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás Mórahalmon a Szegedi VSE vendége lesz.

A legjobb 128 között az NB I-es és NB II-es csapatok is bekapcsolódnak a kupasorozatba. A Haladás vasárnap 15 órakor  a 64 közé jutásért a Szegedi VSE otthonában, Mórahalmon lép pályára. A szegediek tavaly a megyei I. osztályt megnyerve jutottak az NB III. Közép-csoportjába - ám eddig nem szerepelnek túl fényesen. Kilenc bajnokin két győzelem és hét vereség a mérlegük, 7 gólt szereztek és 24-et kaptak. Hat pontjukkal az utolsó előtti, 19. helyen állnak a tabellán. A legutóbbi fordulóba viszont nyertek, 2-1-re verték az Újpest FC második csapatát. A szegediek legeredményesebb játékosa a három gólnál járó Busa Bence. A mieink egy soroksári 2-1-es vereség után utaznak az Alföldre. Aki látta, tanúsíthatja: az első félidőben el kellett volna döntetnünk a meccset.

- A bajnokság élvez prioritást, ám a Magyar Kupa is fontos számunkra - mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. - Már csak azért is, mert a legutóbbi sorozatban emlékezetes mérkőzéseket vívtunk a későbbi győztes Budapest Honvéd ellen – végül csak a hosszabbításban estünk ki. Nincs konkrét célkitűzés ebben a sorozatban, mindenesetre szeretnénk minél tovább jutni, de az első akadályt mindenképpen sikerrel akarjuk venni. Nyerni akarunk, már csak azért is, hogy valamelyest kiküszöböljük a soroksári vereséget – vissza kell térnünk a helyes útra. A Szegedi VSE ellen lehetőséget kapnak a sérülésükből visszatérők, csakúgy, mint azok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Farkas Balázs sérült, csakúgy mint Csilus Tamás – utóbbi emiatt nem játszott Soroksáron sem.

A Hali mestere a soroksári meccs utáni nyilatkozatában megemlítette, hogy a vereségnek mélyebb okai vannak, amelyről akkor nem, de később beszélni fog.

- Többször elmondtam már és érthető is, hogy Szombathelyen mindig az első osztály a cél, de jelen pillanatban ez irreális elvárás - jelezte Mátyus. - Mégis úgy érzem, van, hogy egyesek ezt nehezebben viselik és terhet tesznek a játékosok vállára. Rengeteg cikket, elemzést olvastam, hogy micsoda remek a Haladás játéka, de milyen balszerencséje is van. Ilyen nincs, ez nem balszerencse. Többször nem tudtuk döntő szituációkban betalálni. Az Ajka elleni mérkőzés kivételével valamennyi találkozón ellenfelünk fölé nőttünk, de a meccseket nem szép futballra, hanem gólokra játsszák - mi képtelenek vagyunk gólt lőni. Bár az ügyvezetés mindent megtesz, nehéz helyzetben van a klub, így a mostani kerettel kell megoldanunk a feladatunkat. Ahogy már korábban is nyilatkoztam, maximum a középmezőny eleje lehet a reális célkitűzés, tudom, ezt nehéz megemészteni.

A szurkolók egy része nem érti, miért változik meccsről-meccsre az összeállítás. Erre is rákérdeztünk

- Nagyon egyszerű a magyarázat, van húsz mezőnyjátékosom, akik nem azért vannak itt, akiket nem azért igazoltunk, hogy a padon üljenek, hanem hogy játszanak - zárta szavait Mátyus János.

 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink