Szombathelyi Haladás


Agyonnyert meccsen kaptunk ki


2020.09.16. 18:00
PA

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szombathelyi Haladás az első félidőben kiüthette volna ellefenfelét - végül tíz emberrel kikapott.

Soroksár SC-Szombathelyi Haladás 2-1 (0-1). - Soroksár, 400 néző, vezette: Zierkelbach

Soroksár: Abu – Kópis (Bene, 85.), Gengeliczki (Szerető, 44.), Valencsik, Pászka – Gyömbér – Csernik (Erdélyi, 66.), Huszák, Derekas, Korozmán – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Haladás: Verpecz – Kelemen (Schimmer, 57.), Devecseri, Bosnjak – Tóth D., Holdampf, Jancsó (Mocsi, 61.), Kiss B., Németh M. – Szalay, Medgyes (Rácz F., 75.). Vezetőedző: Mátyus János.
Gólszerzők: Medgyes a 18., Korozmán az 55., Erdélyi a 90. percben
Kiállítva: Devecseri (58.).

9. perc:  Németh Milán 17 méteres, léc alá tartó lövését tolta bravúrral szögletre Abu.
13. perc: Bosnjak labdájával Medgyes lépett ki, de a kifutó Abuba lőtte a labdát.
18. perc: Kiss Bence passza után Medgyes lépett ki középen, majd a kapujából messze kifutó Abu lábai között 23 méterről a kapu közepébe lőtt (0-1).
21. perc: Kiss Bence jobb oldali beadását Medgyes hét méterről fejelte kapura, Abu védett, a kipattanót Szalay lőtte rá, de a soroksári kapus a bal kapufára tolta a labdát.
34. perc: Németh Milán 35 méteres lövése a jobb kapufán csattant.
56. perc: Korozmán 21 méteres lövése vágódott a bal sarokba (1-1).
58. perc: Devecseri rúgta fel Cserniket, majd kakaskodott, így a bíró kiállította.
77. perc: Erdélyi, nyolcméteres fejesét védte Verpecz.
90. perc: Huszák 10 méterről „eltörte” a labdát, ám Erdélyi a kapunak háttal állva, beletette a sarkát,  így a labda kapu közepébe pattant (2-1).
A Haladásban ezúttal a Pakstól kölcsönvett Kelemen  volt Mátyus János meglepetésembere. A védő legutóbb, a Pécs ellen kerettag sem volt – Soroksáron a kezdőben kapott helyet. És a támadósorban Szalay neve is ott szerepelt. A szombathelyiek frissen, lendületesen kezdték a mérkőzést, Németh Milán egy percen belül két gólt is szerezhetett volna, a másik oldalon Csernik fejelt ziccerből a léc fölé. Egymás után jöttek a szombathelyi helyzetek, húsz perc alatt kivégezhette volna ellenfelét a Haladás. Egy gyors kontra végén Medgyes találatával megszerezték a vezetést a vendégek, akik ezt követően sem vettek vissza, egyre-másra vezették támadásaikat. Különösen a bal oldalon voltak veszélyesek a zöld-fehérek. A hazaiak közeli szemlélői voltak eseményeknek, a félidőben négy-öt góllal is vezethettek volna a szombathelyiek.
Szünet után  kiegyenlítettebbé vált a játék, a hazaiak egy átlövéssel egalizáltak. Aztán paprikássá vált a hangulat, Devecseri szabálytalansága után összeakaszkodtak a két csapat játékosai, majd a Hali védője piros lapot kapott. Emberelőnyben bátrabbá váltak az addig szinte semmit sem mutató hazaiak és a játék áttevődött a Haladás térfelére. A  soroksáriak mentek előre a győztes gólért, több helyzetet is kidolgoztak, a vasiak védekeztek és kontrákkal próbálkoztak. Amikor már úgy nézett ki, hogy egy pontot megment a Haladás, a játékidő utolsó percében egy szerencsés góllal aztán megszerezte a győztes gólt a Soroksár.
A Haladás az első félidőben eldönthette volna a meccset, kiüthette volna ellenfelét. Szünet után tíz emberrel viszont védekezett, de nem sikerült kihúznia a döntetlent. Ami a küzdelmes, sok helyzetet hozó meccsen igazságosabb is lett volna.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink