Szombathelyi Haladás


Patinás párosítás


2020.09.11. 22:10
PA

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Pécsi MFC-t fogadja.

A válogatott mérkőzéseket követő két hetes szünet után hétvégén folytatódik a labdarúgó NB II. A 12 ponttal a 8. helyen álló Szombathelyi Haladás a 9., szintén 12 pontos Pécset fogadja. A két gárda komoly egymás elleni múlttal rendelkezik, eddig összesen 76 NB I-es és NB II-es bajnokin csaptak össze. A mérleg: 19 szombathelyi győzelem, 22 döntetlen, 35 pécsi siker. Ami a jelent illeti, a zöld-fehérek négy meccse veretlenek, utóbbi két bajnokijukon – Ajka 1-0, Kaposvár 0-0 – gólt sem kaptak. Jó formában van tehát Mátyus János csapata, amely mindössze két pontra van az éllovas Debrecentől és a második Szolnoktól. A vasiak hazai pályán különösen jól szerepelnek, két győzelem mellett egy döntetlen a Rohonci úti mérlegük. A vendég pécsiek az elmúlt szezonban az NB III-at megnyerve jutottak a másodosztályba. A mecsekaljaiak a szombathelyiekhez hasonlóan három-három győzelem és döntetlen mellett egy vereséget gyűjtöttek be. A legutóbbi fordulóban hazai pályán 2-0-ra verték a Szentlőrincet. Vas László együttesében több, az NB I-et is megjárt futballista található: Prekler Csaba, Króner Martin vagy éppen Óvári Zsolt. De a pécsieket erősíti két korábbi Illés Akadémista-játékos, Grabant Bence és Tihanyi Olivér. Előbbi piros lapja miatt nem szerepelhet.

– Noha nyáron játszottunk egy felkészülési-mérkőzést a pécsiekkel, abból nem szabad kiindulnunk, ez egy teljesen más mérkőzés lesz -– mondta Mátyus János, a Haladás edzője. – Nagyon agresszív, jól védekező és támadásban is veszélyes ellenfélre számítok. Érdekes módon a Pécs idegenben bátrabban futballozik, mint odahaza – vendégként gyakran letámadja ellenfelét. Ez nem egy szokványos dolog, de mi is alkalmaztuk már ezt. Pontrúgásaik veszélyesek, legyen szó bedobásról, szabadrúgásról vagy szögletről. A pécsiek ugyan a harmadosztályból érkeztek, de biztos vagyok bent, nem a kiesők között lesz – sőt! Ami minket illet, érkezett új játékos, voltak, akik kevesebbet játszottak, voltak akik többet – elsősorban őket próbáltuk a két hetes szünet alatt közel azonos szintre hozni. Az elmúlt két hetünk tökéletesen sikerült, de én ezt hiába mondom most, a választ vasárnap, a pályán kapjuk meg. Mivel itthon játszunk, gyönyörű stadionunkban, fantasztikus szurkolótáborunk előtt, önbizalommal telve, kizárólag egyetlen célunk lehet: itthon tartani a három pontot! 

                                                         Németh Milán jó teljesítményt nyújt

A mieinknél Farkas Balázs részleges combizomszakadása miatt nem játszhat, míg Tóth Dávid a vállával bajlódik.

A stadion pénztárai vasárnap 14 órakor nyitnak.

--

További hírek

Megtekintés
Így látta a mérkőzést Mátyus János

Vezetőedzőnk értékelése a Szegedi VSE-Szombathelyi Haladás (0-3) Mol Magyar Kupa-mérkőzésről.
0 0 0 2020.09.20. 17:30
Megtekintés
Biztos továbbjutás

A Mol Magyar Kupa 64 közé jutásért vívott mérkőzésen a Szombathelyi Haladás magabiztosan, 3-0-ra nyerte az NB III-as Szegedi VSE vendégeként.
0 0 0 2020.09.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink