Szombathelyi Haladás


Elképesztő szeretet fogadta a szombathelyi labdarúgókat


2016.10.06. 15:00
Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás négy labdarúgója és vezetőedzője csütörtök délelőtt a szombathelyi Dési Huber Általános Iskolába látogatott el.

Ha Messivel az élen a Barcelona látogat el a Dési Huber Általános Iskolába sem kap nagyobb tapsot – és ebben gyakorlatilag semmi túlzás sincs. Óriási szeretet fogadta ugyanis a Szombathelyi Swietelsky-Haladás négy labdarúgóját – Rózsa Dánielt, Rácz Barnabást, Jagodics Márkot, Halmosi Pétert – és vezetőedzőjét, Mészöly Gézát az iskolában.

A vasi klub ugyanis még jobban nyit az iskolák felé és tervei szerint a jövőben minél több iskolát igyekszik felkeresni, hogy népszerűsítése a klubot és persze, hogy a fiatalok élőben is találkozhassanak a szombathelyi futballistákkal. Csütörtök délelőtt az egykori Haladás-focista, a Désiben tanító Lengyel Miklós fogadta a zöld-fehér különítmény, akik a Haladás-indulóra vonultak be a tornaterembe. Lengyeltől megtudtuk, már napok óta lázban égtek a diákok a Hali-futballisták érkezése miatt. A tornateremben percekig zúgott a mintegy 200 – főleg alsó osztályos – nebuló vastapsa. Aztán következett a játék. Először az öt zöld-fehér futballista és edzője mérte össze tudását a Dési öt tanulójával. A feladata egyszerű volt: zsámolyok között kellett labdát vezetni, az első számot a focisták, a másodikat a „hazaiak” nyerték. Tegyük hozzá, a játékosok nem vették véresen komolyan a feladatot…Igaz, nekik közben kézzel is vezetniük kellett egy lasztit.

Majd következett a foci, a Haladás-futballisták a tanárokkal kiegészülve játszottak a désisekkel. Az első meccsen 4-1-re nyert a Hali, a következő csapat ellen 1-1 lett a vége, a harmadik helyi gárda ellen 3-1-re győztek Halmosiék. De természetesen senkit sem érdekelt az eredmény, a show volt a lényeg. Például amikor Halmosi a talpa alatt tartotta a labdát, amit egyszerre hárman rugdaltak, vagy amikor a második együttesben szereplő hét kicsi iskolás egyszerre rontott rá a labdát kihozni igyekvő Jagodicsra. És persze egy lövőcselnél mindannyian a másik irányba ugrottak… Valamennyi gólt ígérő dési-akciót dobhártyarepesztő ujjongás, drukkolás kísért, a góloknál pedig elszabadult a pokol. Jó volt látni, hogy nem csak a gyerekek, a focisták és Mészöly Géza is mennyire élvezte a játékot.

Közben Kiss Péter iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy iskolájukban nagy hangsúlyt kap a sport, a focit, a kosárlabdát és a kézilabdát – a testnevelésórákon kívül – heti két órában külön is gyakorolják a fiatalok. S hogy télen is tudjanak focizni a fiatalok, terveik szerint az Illés Akadémia, korábbi műfüvének egy részét hasznosítják az iskola udvarán. Az iskola tanulói közül pedig jónéhányan fociznak a Lurkóban. Ifjabb Garics György és Mursits Roland korábban egyébként a Désiben tanult.

A félórás, kimerítő futball végén még ugyanennyi ideig osztották az autogramot a zöld-fehérek, autogramkártyára, cipőre, kézre, pólóra – szinte mindenhová.

- Nagyon köszönjük a meghívást, nagyon jó volt látni, hogy mennyire szeretitek a sportot, a focit, a Haladást – mondta az iskolásoknak Mészöly Géza. – Nagyon bízunk abba, hogy amikor elkészül az új stadion, a nyitómérkőzésre kijöttök és utána is végig drukkoltok majd a Haladásnak -  Ott lesztek anyával-apával és ott is tudunk majd találkozni.  Fontos, hogy ez a szeretet megmaradjon, a sport utáni vágy és az, hogy drukkoljatok a Haladásnak. Nagy élmény volt, reméljük, hogy ti is jól éreztétek magatokat. De fontos a tanulás, tanuljatok, sportoljatok, és akkor lesztek egészséges, klassz sportemberek.

Ezt követően a vezetőedző egy dedikált Haladás-mezt és labdát nyújtott át Kiss Péternek.

Köszönjük Mészöly Gézának és a csapatnak, hogy itt voltak, ígérjük, ott leszünka meccseken. További sikereket kívánunk a Haladásnak. Hajrá Hali, hajrá Szombathely! – zárta szavait Kiss Péter.

Majd a gyerekek egy része összeállt egy közös fotóra Halmosiékkal, és a bő egy órás kiválóan sikerült, roppant hangulatos rendezvény véget is ért.

 

További hírek

Megtekintés
Soroksáron a Haladás

A Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II. 26. fordulójában vasárnap 16 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Soroksár SC vendége lesz.
0 0 0 2024.03.29. 10:20
Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink