Szombathelyi Haladás


A szlovák bronzérmes verték a lányok


2020.08.03. 19:50
haladas.hu

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás-Viktória FC végig uralva a játékot 2-1-re legyőzte a jó erőkből álló szlovák házigazdát, a Myjavát.

TJ Spartak Myjava–Haladás-Viktória FC 1-2 (0-1). – Turá Lúka, 200 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás-Viktória: Bíró – Balogh, Horti, Jánosi, Kopcsándi – Fördős, Kovács V., Hajba (Herczeg, 51.), Németh Zs. (Harsányi, 70.) – Németh A., Szil. Edző: Szabados György.

A szombathelyieknél hiányzott a műtét utáni rehabilitációját töltő Gődér Brigitta. Ott volt viszont a csapattal a szerdán bejelentett új szerzemény, Herczeg Andrea. A román válogatott játékos szombaton csatlakozott a vasiakhoz.
Nagyon jó képességű, erős ellenfél, a szlovák bajnokság bronzérmese volt a házigazda. De mindkét félidőben a szombathelyiek uralták a játékot, kapusuknak, Bíró Barbarának nem nagyon kellett gólveszélyben ténykednie, nem úgy a hazai hálóőrnek. A 24. percben az egyik új játékos, Szil Tünde szerezte meg a vezetést a Viktóriának (0-1), ebben a játékrészben nem is volt sansza a Myjavának. A második félidőben, az 56. percben viszont sikerült egyenlíteniük a szlovákoknak (1-1). Herczeg Andreát nem sokkal ezelőtt, küldte pályára Szabados György, és hamarosan, a 73. percben góllal debütált – az ő parádés találatával dőlt el a mérkőzés (1-2). Igazságos eredmény született, hiszen végig a Viktória irányította a játékot, az előző találkozó óta fejlődést mutatott a csapat, a lányok tudásuk legjavát nyújtották. A szombathelyi gólszerzők: Szil (24.), Herczeg (73.).

Szabados György: – Ez a mérkőzés is kiválóan szolgálta a felkészülésünket, látszik, hogy lépkedünk előre. Nyilvánvalóan vannak még hibák, ezeket próbáljuk javítani. De nehéz ez egy olyan csapatnál, ahonnan nyolc-kilenc kezdő játékos távozott. Viszont már sok mindent csinál jól ez a csapat is, dicséret illeti a lányokat.

Még egy felkészülési mérkőzés vár a Viktóriára az augusztus 15-ei bajnoki rajt előtt, szombaton 13 órakor a Sturm Graznál vizitál.

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink