Szombathelyi Haladás


Tóth-termés: Gól és gólpassz


2020.08.03. 20:20
PA

Csapatunk középpályása, Tóth Dávid döntő részt vállalt a siófoki 5-1-es diadalunkból.

Rengeteg jó teljesítmény akadt a Siófok pályára lépett Szombathelyi Haladásban. Gyakorlatilag a kapustól a balszélsőig, a cseréken át - Jancsó András és Rácz Ferenc is betalált! - valamennyi játékos kalaplengetést érdemel. A csapat egyik legjobbja a jobb oldali középpályásként futballozó Tóth Dávid volt. A szőke futballista előbb gyengébb lábával, a ballal lőtt gólt, majd a negyedik gól előtt az utolsó pillanatig kivárt, mielőtt forintos gólpasszt varázsolt Jancsó András lábára.

- Nagyon jól kezdtünk, bekezdtünk az első félórában - mondta Tóth Dávid. - Nem feltétlenül ez volt a terv, hogy így nekikrontunk, de jól jött ki a lépés, az első perctől az utolsóig élesek voltunk, tudtuk mi a feladatunk, persze olykor szerencsénk is volt - de ez is kell. Sajnos az első félidő végén 3-0-s vezetésnél kaptunk egy gólt - kétgólos előnnyel menni a félidőre az az egyik legrosszabb eredmény, elaltahatja az embert. A szünetben Mátyus János azt kérte, hogy ugyanígy menjünk tovább, ne engedjünk ki, a középpályás védekezést kicsit megerősítettük, ezáltal stabilabbak lettünk. Szerintem a második félidőben a Siófoknak kevesebb helyzete is akadt. Nekünk viszont voltak lehetőségeink és ezek kihasználásában ezen a napon jók voltunk. Ami a gólomat illeti, láttam, hogy Kiss Bence kapura lőtt és éreztem, hogy a kapufáról kijövő labda elém fog pattanni. Figyeltem a védőm mozgását, tudtam, hogy jobbal kell betolnom a labdát a bal lábamra - közben Holdampf Geri kiabált, hogy passzoljam vissza neki. De úgy éreztem, hogy az lesz a jobb megoldás, ha rálövöm és ballal ellőttem. Szerencsém is volt, mert kicsit megpattant és a kapus is beleért - de a gól, az gól. A gólpasszom? Szabadrúgáshoz jutottunk, Devével összenéztünk, láttam, hogy nekem rúgja a labdát és azt is láttam, hogy a bal oldali védőt nem számított minderre. Jó ütemben vettem át a labdát, toltam egyet rajt, de láttam, hogy bent még nincs senki. Aztán Jancsó úgy helyezkedett, hogy egy pillanatra üresen maradt - bepasszoltam neki labdát, ő pedig nagyon szép belőtte. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem életem első gólját az NB II-ben - valószínűleg ebből az alkalomból vendégül kell látnom a csapatot egy vacsorára. Egyáltalán nem számított rá, hogy ennyire simán nyerünk - ha ezt a formát tartjuk, sokra leszünk hivatottak. Valamennyi játékosunk az első perctől az utolsóig küzd, brusztol - és a minőség is megvan a csapatban, azaz a foci, a tudás. Nagyon boldog vagyok, nem számítottam erre a szép eredményre.

                                                          Tóth Dávid remekül játszott

További hírek

Megtekintés
Egy félidőnyi jó futball

A női labdarúgó NB I. 15. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Haladás Viktória hazai pályán 3-2-re kikapott a Szegedtől.
0 0 0 2024.04.17. 21:00
Megtekintés
Boldog Születésnapot, Boni!

Ma, április 17-én ünnepli születésnapját a Szombathelyi Haladás védője, Csonka Bonifác. Boldog Születésnapot kívánunk, Boni
0 0 0 2024.04.17. 13:40

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink