Szombathelyi Haladás


Újabb román válogatott női csapatunkban!


2020.08.01. 23:00
haladas.hu

Herczeg Andrea személyében román válogatott középpályást igazolt a Haladás-Viktória FC.

A védő Gődér Brigitta és Jánosi Ninetta, valamint a támadó Szil Tünde után megvan a Haladás-Viktória FC negyedik nyári igazolása. A Gődérhez hasonlóan román válogatott Herczeg Andrea a St. Mihály együttesétől érkezik Szombathelyre. Herczeg korábban hazánkban 2014 telétől 2016 nyaráig az MTK-ban futballozott. Majd Svédországba igazolt, ahol három év alatt három csapatban játszott megjárva a három legmagasabb ligát. Az első évben a félprofi harmadosztályban gólkirály lett és a bajnokság legjobb középpályásának választották – 2019-ben szerződött Szegedre, a St. Mihály-Szeged Fitsport együttesébe. A Tisza-partiaknál 12 bajnokin három gólt szerzett – idén márciusban közös megegyezéssel szerződést bontott a szegediekkel. Szombaton érkezett Szombathelyre, a tervek szerint vasárnap már pályára lép a szlovák Myava elleni felkészülési mérkőzésen. Herczeg korábban végigjárta a korosztályos román válogatottakat, 16 éves korában mutatkozott be a felnőttválogatottban, eddigi 33 mérkőzésén négy gólt szerzett.

– A menedzserem szólt, hogy a szombathelyi csapat középpályást keres, és mivel csapat nélkül voltam, érdekelt az ajánlat – mondta Herczeg Andrea. – Ennél nyomósabb érv volt, hogy a Viktóriáról pozitív emlékeim voltak, a legutóbbi bajnokságban két jó meccset játszottunk, Szombathelyen döntetlenre végeztünk, Szegeden pedig nyertünk. Mindig is jó és szimpatikus csapatnak tartottam a Viktóriát, ráadásul Bíró Barbarát,Tálosi Szabinát és Rácz Zsófiát korábbról már ismertem – más kérdés, hogy közülük csak Barbi és Szabina van már a csapatnál. Viszont Gődér a román válogatottban csapattársam, Szil Tündével pedig Szegeden játszottam együtt – mielőtt megegyeztem a szombathelyiekkel, kikértem a véleményüket. Mivel mindketten jókat mondtak, megegyeztem a Viktóriával. Nyilván jó lett volna olyan játékosokkal együtt futballozni, mint Tóth Alexandra vagy Rácz Zsófia, de most az a feladatom, hogy őket pótoljam és a fiatalokat segítsem. Ez nem újdonság számomra, Szegeden is felkaroltam a fiatalokat. Irányító középpályás az igazi posztom, de játszottam már a csatár mögötti visszavont támadót is - ott szerepelek, ahol az edzőm számít rám. Ismerem és elismerem Szabados György edző eddigi eredményeit, elképesztő, annak idején milyen munkát végzett az MTK-nál. Menedzserem, Kocsis Eduárdot és volt edzőm, Hódi Misit mindenképpen szeretném megemlíteni, egyben megköszönni, nekik, hogy nehéz helyzetem ellenére végig segítettek és hittek bennem. Ami a célokat illeti, jó lenne a dobogón vagy legalább az első négyben végezni. Az egyéni ambícióim nem annyira fontosak, sokkal lényegesebb a csapat sikere.

További hírek

Megtekintés
Így látta a mérkőzést Mátyus János

Vezetőedzőnk értékelése a Szegedi VSE-Szombathelyi Haladás (0-3) Mol Magyar Kupa-mérkőzésről.
0 0 0 2020.09.20. 17:30
Megtekintés
Biztos továbbjutás

A Mol Magyar Kupa 64 közé jutásért vívott mérkőzésen a Szombathelyi Haladás magabiztosan, 3-0-ra nyerte az NB III-as Szegedi VSE vendégeként.
0 0 0 2020.09.20. 17:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink