Szombathelyi Haladás


Optimizmus és realizmus


2020.07.30. 21:30
Pum András

Optimistán, de a valóságtól nem elrugaszkodva várja a vasárnap kezdődő, 2020/21-es bajnokságot Mátyus János, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője. Séllei Árpád ügyvezető igazgató honlapunknak elmondta: a játékosok akkor kereshetnek jó, ha az első hatban végez a csapat.

A szombathelyiek hét felkészülési mérkőzést vívtak a vasárnapi, siófoki bajnoki rajt előtt. Az első összecsapáson, Siófokon a Balaton-partiak elleni 45 perces meccsen 2-1-re, majd a Pécs ellen ugyancsak egy félidős mérkőzésen 2-0-ra nyertek. Vépen 8-1-re, Szombathelyen a Ménfőcsanak ellen 4-0-ra győztek. Majd ugyan Mosonmagyaróváron 2-0-ra kikaptak, de az utolsó két találkozó több mint biztatóra sikerült. A bajnok FTC ellen Szlovéniában 2-2-re, az ezüstérmes Mol Fehérvár ellen a Haladás Stadionban 0-0-ra végeztek. A játékoskeretben nem történt jelentős változás, négyen mentek, hárman érkeztek. Jagodics Márk Mezőkövesdre, Gyurján Márton a ZTE-hez, Kiss Ágoston a Puskás Akadémiához, Tóth-Gábor Kristóf a Budapest Honvédhoz igazolt. Helyükre Csilus Tamás (Soroksár), Mocsi Attila (Mol Fehérvár) és Simon András (ETO FC Győr) érkezett.

– Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy a téli, hihetetlen nehéz helyzetünk és úgymond idegen voltom ellenére az első pillanattól kezdve barátságosan fogadtak, beálltak mögém – jelezte Mátyus János. – Ami a júniust illeti, a játékosoknak nem a nyári alapozás az álmuk, ám mivel a koronavírus miatt több hónap kimaradt, a fiúk alig várták, hogy újra találkozhassanak. Számomra kardinális kérdés volt, hogy a tavaszi keretünket egyben tartsuk – ezt kértem Séllei Árpád ügyvezető igazgatótól. – Ez gyakorlatilag – Jagodics és Tóth-Gábor kivételével – sikerült is. A télinél ezúttal jóval hosszabb, másfél hónapos felkészülésen vagyunk túl. Kifogástalan körülmények között dolgoztunk, remek pályán edzhettünk, konditerem is rendelkezésünkre áll – és a komolyabb sérülések is elkerültek bennünk. A fiúk becsülettel dolgoztak, elvégezték az eltervezett munkát. Ami a felkészülési meccseket illeti, csakúgy, mint korábban, most is elmondom: ezek a találkozók gyakorlatilag edzéseknek számítanak, felesleges komoly következtetéseket levonni belőlük. Ha mégis ki kellene emelnem egyet, akkor a Fehérvár ellenit mondanám. Látványos meccset játszottunk, jó szellemben futballoztunk, a védekezésünk kifogástalanul működött és megvoltak a helyzeteink is. De ugyanez igaz volt az FTC elleni találkozóra is, bár ott kicsit gyengébben védekeztünk. A legfontosabb – és ezt valamennyi korábbi csapatomnál próbáltam elérni – hogy száműzzük a kishitűséget a fejekből. Fogunk hibázni, lesznek vereségek is, de a kishitűség szikráját sem akarom látni a játékosaimon. Úgy érzem, ezzel nem is lesz gond. Ami a célokat illeti, tudom, hogy a Hali-szurkolók soha nem fogadják el, hogy tartósan az NB II-ben szerepel a csapatuk. Úgy érzékelem, hogy a sikeres tavaszi szereplésünk és az edzőmeccsek miatt a szurkolóink óriási reményeket táplálnak. De vissza kell rántanom őket a földre, maradjunk csak a realitás talaján. Amennyiben a játékosok, mi, a szakmai stáb és szurkolóink mindent beleadnak és a Jóisten is megsegít bennünket, plusz a sérülések is elkerülik a csapatot, a középmezőny elején végezhetünk. A feljutás nem reális. Noha bízom a játékosaimban, a keret erősségét és az anyagi hátteret tekintve vannak nálunk sokkal jobb helyzetben lévő gárdák. Vasárnap egy hozzánk hasonló képességű együttessel játszunk, és persze minden meccsen a győzelem reményében lépünk pályára, a döntetlent is elfogadnám. Ahogy hallom, rengeteg szurkolónk elkísér minket, a támogatásuk sokat jelent majd. Összeállítás: Verpecz – Csilus, Mocsi, Devecseri, Bosnjak – Tóth D., Szekér, Holdampf, Kiss B. – Medgyes, Tóth B.

– A tavalyi év után úgy gondolom, az is óriási előrelépés lenne, ha a középmezőny elején végeznénk – tudtuk meg Séllei Árpádtól, a Haladás ügyvezető igazgatójától. – Játékosainkkal úgy kötöttünk szerződést, hogy akkor kereshetnek jól, ha az első hatban végeznek, emellett szezon közben csak a győzelemért fizetünk prémiumot. Úgy vélem, ez mindenképpen extra motivációt jelent számukra. Sok meccset kell nyerniük, és akkor mindenki jól jár.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink