Szombathelyi Haladás


Bizakodó, optimista szurkolók


2020.07.29. 20:00
Pum András

Szerda este szurkolói ankétot tartott a Szombathelyi Haladás.

A nagyjából 60 szurkoló előtt megtartott egy órán át tartó eseményen Mátyus János vezetőedző, Séllei Árpád ügyvezető igazgató, valamint a három, nyáron igazolt futballista, Mocsi Attila, Csilus Tamás és Simon András vesznek részt. 

- Nagyön örülök, hogy itt lehetek, testvéreim már játszottak itt. Sikeres felkészülésen vagyunk túl, sikeres év elé nézünk - mondta Simon András.

- Bízom bent, hogy szép évünk lesz, reméljük folytatjuk a tavaszt, ebben bízom. Már előfordult, hogy a Siófok ellen játszottam, nem lesz furcsa most sem, de amúgyis valamennyi csapat ellen ugyanolyan motivált vagyok, mindegy ki az ellenfél. Nyerni akarunk – mondta Csilus Tamás.

- Előrelépés volt a Haladás, hiszem, hogy minél többet tudok tenni a Haliért, minél többet játszhatok – mondta Mocsi Attila.

- Télen más atmoszféra volt itt, utólag szeretném megköszönni, hogy tisztelettel fogadtak engem a szurkolók, ugyan kis viszolygás volt, mert soha nem voltam Haladás-játékos, de az első perctől kezdve éreztem a bizalmat - mondta Mátyus János. -Ha tudtam volna, hogy csak hét meccsem lesz a bentmaradás kivívására, nem biztos, hogy elvállaltam volna. Sikeres és szép, csonka tavaszunk volt – de a múltból már nem lehet megélni.  Amikor lezártuk a bajnokságot, első körben azt kértem, ha lehet, tartsuk egyben a keretet. Ketten távoztak, fájó volt, de mivel magasabb osztályba léptek, sok sikert kívánunk nekik. A keret döntő része egyben maradt és igazoltunk. Csilus jó szellemű játékos, Jagodics helyére pedig Mocsi érkezett. Simon András pedig reméljük minél több góllal örvendezteti meg a Haladás-tábort. Az edzőmeccsekből túl sokat ne vonjunk le, látjuk azért, hol tartunk. Egy Hali-szurkoló számára nem rossz érzés azt hiszem, ha az FTC és a Mol Fehérvár ellen is helytálltunk. A hírek szerint sokan készültök Siófokra, remélem bevesszük a Déli-partot. Bízom a játékosokban, a vezetésben és legfőképpen bennetek.

Ezt követően a szurkolók kérdezhettek - a kérdésekből és a válaszokból szemezgettünk.

Mik a célok?

- Voltam szurkoló, tudom, hogy egy szurkoló hogy érez - jelezte Mátyus János. - Egy szombathelyi szurkoló a világ egyik legbüszkébb szurkolója. Volt kudarc és siker az elmúlt 100 év során. Egy Haladás-drukker mindig győzni akar, így nem fogadja el, hogy a csapat NB II-es. De a realitás az, hogy ha beleadunk mindent, a tőlük telhetőt legjobbat beleadják és a szurkolók is mindig mögöttünk lesznek, a csapat a középmezőny elejére hivatott. Az első három hely nem reális. Akkor lennék a legbüszkébb, ha a szerződésem végére az NB I-ben lennénk.

Milyen posztokra erősítettél volna?

MJ: - Minden csapatrészbe el tudnék képzelni még embert. De anyagi szempontból kötöttek a lehetőségeink, ugyanakkor van még néhány hét az átigazolási szezonból – maximálisan bízom a játékosainkban

- Csatár van sok, góllövő már kevés - ezt már Séllei Árpád mondta. - Tóth-Gábor Kristóf öt meccsen játszott jól, öt gólt rúgott – őt nem tudtuk megtartani. A klub most így járt a legjobban, szerintem lesznek helyette mások, akik lövik a gólokat. Fizetési küszöbünk felett sokan jelentkeztek, de nálunk van egy határ. Nem akartam többet költeni, mint ami van.

Fiatalok?

SÁ: - A kötelezően előírt, egy fiatal játszani fog, azon felül, aki megérdemli. Nincs Mátyus szerződésében, hogy hány fiatalt kell játszatnia.

Idősebb játékosok?

MJ: - Idős, fiatal, magyar, külföldi – de nincs különbség. Szuper, hogy sok vasi játékos van a keretben, de azt teszem be, aki megérdemli. Nem teszek különbséget.

Mi lenne ha az első két helyen állnánk a bajnokság végén?

SÁ: - Ha ez megtörténne, nem futnánk el a lehetőség elöl.

Milyen anyagi lehetőségeink vannak?

SÁ: - A Debrecen költségvetésének (1.2 milliárd forint - a szerk.) nagyjából egyharmadából, egynegyedéből gazdálkodunk. De kimegyünk a pályára és megverjük a Lokit és a Vasast is.

A Fehérvár ellen több standard játékos sem játszott. Ennek mi volt az oka?

MJ: - A Fradi és a Fehérvár ellen is más csapattal játszottunk, próbálom úgy összeállítani a gárdát, hogy fizikálisan megfelelő állapotban legyenek.

Megvan a fejedben a kezdő?

MJ: - Igen, megvan. (Mátyus János el is sorolta a kezdőtizenegyet).

Mi újság Farkas Balázzsal?

MJ: - Nehéz karrier van mögötte, komoly klubhoz, a Dinamo Kijevhez került, de aztán hazatért és sokat volt sérült. Most már egészséges, kiemelkedő képességű játékos.

Tulajdonosi kör, befektető?

SÁ: - Évek óta van róla szó, hogy átveszi valaki a többségi tulajdonrészt. Most is vannak tárgyalások, én nagyon bízok benne, hogy valami történik majd. Ha könnyű lenne a helyzet, nem én lennék itt.

Illés Akadémia-játékoseladások?

SÁ: - Ha eladunk egy akadémistát, aki a Haliban játszik, akkor bevétel a Szombathelyi Haladásé. De ez korábban is így volt.

MJ:- Szombathelyen lehet támaszkodni az akadémiára. Napi szinten egyeztetek az akadémia vezetőivel, sok játékost figyeltünk nyáron és figyelünk most is. Illés Béla nagyszerű sportember volt, jobb csapattársat nála nem is tudtam elképzelni, számomra egy ikon. Hogy utána mi történt, azt nem tudom.

Szurkoló: Lassan 50 éve koptatom a tribün. Tavaly úgy volt, hogy csapat sem lesz - de aztán lett. Köszönöm Mátyusnak és Sélleinek, hogy nem húzogatnak előttünk mézesmadzagot és elmondják mi a realitás.  Viszont azt fájlalom - ez mimdig is így volt - ha egy klub látja, hogy vannak jó játékosaink, mind elviszik. Ha ősszel megy a csapatnak, meg lehet őket tartani?

SÁ: - A Haladás mindig is nevelőklub volt, ha volt jó játékos, elvitték. Tóth-Gábor Kristóf menni akart, megegyeztünk a Honvéddal, fizetett egy árat. Mostani helyzetünkben nem tudunk versenyezni a gazdag klubokkal. Télen mindenki menni akart, most mindenki maradni. NB I-ből akarnak játékosok jönni, de van egy fizetési határ, amit meg tudunk adni. 

Kiss Ágoston?

SÁ: - Két edzés után eligazolt a Puskás Akadémiába. De nem esünk kétségbe, Simon Barnabás a harmadik számú kapusunk, fiatal, szombathelyi, tehetséges – bízunk benne.

 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink