Szombathelyi Haladás


Nyolc Hali-gól az esőben


2020.07.11. 19:50
PA

A Szombathelyi Haladás 8-1-re győzött a megyei I. osztályú Vép VSE otthonában. Az első félidő felétől kezdve végig szakadó esőben játszottak a csapatok.

Vép VSE-Szombathelyi Haladás 1-8 (0-5). - Vép, 450 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Derdák.

Vép: Bezdi B. (Molnár, 60.)  – Bezdi Sz (Szilvás, 60.), Auer Ádám. (Wágner R., 60.), Takács M., Kovács D. – Dancs (Varga O., 60), Viszket, Balikó (Török R., 70.) – Szalai, Illés Á. (Takács Á, 46.) Dala (Koszokovits, 46.). Játékos-edző: Török Richárd.

Haladás: Rózsa – Schimmer, Mocsi, Devecseri, Németh Milán – Kiss B., Jancsó  – Tóth D., Illés B., Medgyes -  Simon. II. félidő: Verpecz - Auer Ákos, Csilus, Szekér, Bosnjak - Doktorics, Tóth Milán, Holdampf, Németh Márió - Rácz, Tóth B. Edző: Mátyus János

A szombat délelőtti kánikulai idő, délutánra ősziesre, hűvösre, szelesre fordult, ám így is sokan voltak kíváncsiak a Haladás vendégjátékára. A zöld-fehéreknél Farkas, Kállai, Schuster és Debreceni hiányzott sérülés miatt. Az első kapuralövés a vépiek nevéhez fűződött, Balikó 24 méteres szabadrúgását Rózsa biztosan védte. Aztán a másik kapunál Medgyes lövését mentették a gólvonal előtt. A Haladás hamar átvette a játék irányítását és megszerezte a vezetést. A 9. percben Tóth Dávid lőtt jobbról, 13 méterről a kapu közepébe (0-1).  A szombathelyiek irányították a játékot, a vépiek kontrákkal próbálkoztak, a hazaiak térfelén folyt a játék.  A 21. percben Simon ugratta ki Medgyest, aki a kapust kicselezve helyezett a hálóba (0-2). Két perc múlva Illés lőtt közelről a hálóba (0-3). Eleredt, zuhogott az eső, így a nézők egy része hazaindult a cudar őszi időben - az égi áldás aztán már végigkísérte a meccset. A 29. percben Kiss Bence tekert a jobb sarokba egy 20 méteres szabadrúgást - továbbra is a szombathelyiek irányították a játékot. Aztán a 41. percben a vépi születésű, Vépen élő Németh Milán balról gyönyörűen emelt a hosszú sarokba - ám a játékos sportszerűen nem is ünnepelt (0-5).

A második félidőre teljes sort cserélt Mátyus János. Egy darabig még a Haladás irányított a nagy lelkesedéssel futballozó Vép ellen, aztán a 65. percben Balikó közeli fejesgóljával szépített a hazai együttes. A Haladás védekezésben ekkor nem teljesített valami fényesen, és bár elöl Tóth Barna, Rácz, Doktorics is betalálhatott volna, kimaradtak a helyzetek. A hajrában megrázták magukat a vendégek, Doktorics lövését még védte Molnár, a kipattanót Tóth Barna értékesítette. Majd egy perc múlva,a  81. minutumban Doktorics balról szép gólt lőtt a hosszú, bal sarokba, Végezetül Tóth Barna lőtt balról, nyolc méterről a kapu közepébe. A Haladás végig kézben tartotta a jó iramú, sportszerű mérkőzést, a nyolc gólon kívül még sok helyzetet kidolgozott.

Gólszerzők: Balikó (65.), illetve Tóth B. 2 (80., 89.), Tóth D. (9.), Medgyes (21.), Illés (23.), Kiss B. (29.), Németh Milán (41.), Doktorics (81.).

 

 

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a szerdai mérkőzésre

Hétfőn 13 órától elővételben három helyen is megvásárolhatóak a szerdai (19.00) Szombathelyi Haladás-Szolnok Merkantil Bank Liga-mérkőzésre a jegyek.
0 2 0 2020.08.03. 00:30
Megtekintés
Így látta a mérkőzést Mátyus János

Vezetőedzőnk értékelése a Siófok-Szombathelyi Haladás Merkantil Bank Liga-találkozóról.
0 0 0 2020.08.02. 21:10

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink