Szombathelyi Haladás


"Szombathelyen profi játékosnak érezhetem magam"


2020.07.03. 15:00
Pum András

Három labdarúgójával, Bosnjak Predraggal, Medgyes Zoltánnal és Holdampf Gergővel is szerződést hosszabbított a Haladás, amelyhez Németh Zoltán személyében új erőnléti edző csatlakozott

Újabb három labdarúgójával hosszabbított szerződést a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata. Holdampf Gergő 2019 januárjában érkezett a Honvédtól és elsősorban a másodosztályban vált a csapat vezérévé. A magunk mögött hagyott csonka-bajnokságban a 29 mérkőzés közül 25-ön kezdő volt, három gólt jegyzett a 26. születésnapját a hó végén ünneplő futballista. Holdampf péntek délelőtt két évvel meghosszabbította szerződését, 2022. június 30-ig írt alá.

Egy másik futballista, az Illés Akadémián nevelkedett támadó Medgyes Zoltán a 2019/20-as szezonban 15-ször volt kezdő, ötször csereként állt be, két gólt szerzett. A 24 éves játékosis 2022. június 30-ig írt alá.

Az egyszeres válogatott szerb-magyar Bosnjak Predrag kontraktusa csupán jövő nyáron ketyeg le, de a Haladás vezetői már most megtoldották egy évvel kontraktusát: a bal oldali védő 2022. június 30-ig írt alá. Bosnjak a 2019/20-as bajnokságban 16 alkalommal kezdőként, háromszor csereként játszott.

Erőnléti edző is csatlakozott a Haladáshoz, Ferenczi István ugyanis távozott, helyére a klubnál korábban már megfordult Németh Zoltán érkezett, aki legutóbb az oroszlányi NB I-es férfi kosárlabdázóknál dolgozott.

– Boldog vagyok, mert úgy gondolom jó döntést hoztam – mondta Holdampf Gergő. – Számít rám a szakmai stáb, és az ügyvezető is, emellett Szombathelyen tényleg profi játékosnak érezhetem magam. Ez köszönhető többek között a remek szurkolótáborunknak és ennek a csodás stadionnak is. Úgy érzem, sikeres időszak elé nèz a klub, melynek én is részese szeretnék lenni.

Balról: Németh Zoltán, Bosnjak Predrag, Séllei Árpád, Holdampf Gergő, Medgyes Zoltán Fotó: Horváth Balázs/Vas Népe

– A szakmai stáb és maga a Haladás, mint klub volt számomra meggyőző, ezért maradtam – jelezte Medgyes Zoltán. – Remélem jobban sikerül az előttünk álló bajnokság, mint a magunk mögött hagyott. Nagy tervekkel vágunk neki a szezonnak, ott kell folytatnunk, ahol tavasszal abbahagytuk – jómagam pedig gólokkal, gólpasszokkal szeretnék hozzájárulni a csapat sikereihez.

– Nagyon erős, nehéz bajnokság elé nézünk, olyan csapatokkal mint a Debrecen, a Vasas és ne felejtkezzünk el rólunk sem – fogalmazott Bosnjak Predrag. – De nincs félnivalónk, a csapat magja egyben maradt, plusz az érkezőkkel erősödtünk is. Nem beszélve a fiatalokról, akiknek még sokat kell dolgozniuk, hogy helyet követelenek maguknak a kezdőben, de úgy látom mindent megtesznek az edzéseken azért, hogy minél jobb futballisták legyenek. Jómagam már rutinosnak számítok, de fizikálisan rendben vagyok, nemérzem magamon a kort. Ha úgy folytatjuk, ahogy Mátyus Jánossal januárban elkezdtük akkor szép idény elé nézünk és a tabella első felében végzünk. Annak külön örülök, hogy Németh Márió komoly sérülése után visszatért és az edzéseken már a régi Máriót látjuk.

– Korábban egy felkészülési időszakon keresztül már dolgoztam a Haladásnál – tudtuk meg Németh Zoltán erőnléti edzőtől. – Majd két évig az MTK női együttesénél tevékenykedtem, mindkétszer aranyérmet szereztünk. Legutóbb pedig két éven át az oroszlányi férfi kosárlabda-csapatnál tevékenykedtem, ahol sajnos a vírus maitt idő előtt véget ért a bajnokság. Az elmúlt időben Illés Akadémiáról és a Haladástól is megkerestek és szombathelyieként, lokálpatriótaként szeretnék megállapodni mint szakmailag, mint magánemberként és ezért is döntöttem úgy, hogy haza szeretnék jönni a Halihoz. A másik pedig, hogy a szakmai stáb, a vezetőség és megfogalmazott célok nagyon szimpatikusak voltak számomra.

- Szalay Szabolcs szerződése lejárt, menedzserével semmilyen fronton nem tudunk kommunikálni, ennek játékosa issza meg a levét, amit nagyon sajnálok. – mondta Séllei Árpád, a Haladás ügyvezetője. – Tóth-Gábor Kristóf viszont élő szerződéssel rendelkezik, de őt is megszédítették. Amennyiben az érdeklődő klubok elfogadják a Haladás egyértelmű ajánlatát, távozhat. Szakmai stábunk Németh Zoltánnal bővült, aki nagyon komoly munkát végez a csapattal és nagyon komoly tervei vannak.  Még nincs kész a keretünk, lesz érkező. 

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink