Szombathelyi Haladás


Pörgős edzést vezényelt Mátyus János


2020.06.17. 14:05
PA

Megkezdte a felkészülést a 2020/21-es bajnokságra a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapat

Sportorvosi vizsgálatokkal, vérvétellel, különböző felmérésekkel kezdték a hetet a Szombathelyi Haladás labdarúgói – a különböző tesztek a héten még tovább folytatódnak. Mátyus János vezetőedző az első nyári edzést szerdán 10 órakor az Illés Akadémia tükörsima, hibrid füvesítésű pályáján vezényelte játékosainak. A bemelegítés után előbb egy térfélen nyolc a nyolc elleni, kapuk és kapus nélküli, roppant pörgős, látványos iramjátékot produkáltak a játékosok, majd kétkapus futballal zárták a másfél órás szezonnyitó tréninget a vasi futballisták. Azt mindenképpen megállapíthatjuk, elsőre kifejezetten biztató megoldásokat, gyors, pontos passzokat láthattunk.  A labdarúgók bátran odatették magukat, egy-egy keményebb ütközés után pedig rögtön lepacsiztak társukkal. Ami a keretet illeti, az elmúlt hetekben a zöld-fehérek több játékosa is meghosszabbította hó végén lejáró szerződését. Így Verpecz István, Rózsa Dániel, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd, Németh Milán, Jancsó András, Kiss Bence, Farkas Balázs, Rácz Ferenc és Tóth Barna továbbra is a Haladást erősíti. És ne felejtkezzünk el Mátyus Jánosról és segítőjéről, Felipe Matosról korábban szintén meghosszabbította szombathelyi kontraktusát. A szerda délelőtti edzésen feltűnt egy régi-új arc is, a legutóbb az NB III-as Lipótban kölcsönben szereplő, a posztján a harmadosztály legjobbjának választott Kovalovszki Máté is. S ott volt hosszú sérülése, műtétje után – és teljes értékű munkát végzett – Rózsa Dániel és Németh Márió is.

– Amikor edzés előtt beléptem az öltözőbe, nagyszerű hangulat fogadott, látni, érezni lehetett, hogy a játékosok szívesen, örömmel jöttek edzésre – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője, aki a tavaszi hét bajnokin négy győzelmet és három döntetlent ért el csapatával. – Mivel egyelőre  az MLSZ nem írta ki a bajnoki rajt pontos időpontját, ezért én sem tudom a csapat pontos programját elmondani Az biztos, hogy végig edzünk és lesznek felkészülési mérkőzések is, a csütörtökön és pénteken még csak napi egy, jövő héttől két tréninget tartok – szóval kemény időszak elé nézünk. Úgy készülünk, hogy a tervezett rajtra, azaz augusztus 2-re kész legyen a csapat.  Amennyiben később startol a szezon, úgy ezt követően már bajnoki rendszerben készülünk tovább. Ami a keretet illeti, korábban azt kértem, hogy tartsuk egyben a csapatot, ez eddig 80 százalékban teljesült is. Három-négy játékost még szeretnék igazolni, vannak kiszemeltek és velük tárgyalásban is vagyunk.  A kapusposzt kivételével valamennyi csapatrészbe jó lenne új futballista. Velünk edz az akadémiáról Debreceni Zalán, Auer Ákos és Kállai Kevin is, valamennyien tehetséges futballisták, de ez nem meglepetés, eddig is tudtam, hogy az Illés Akadémián pallérozódó fiatalokra lehet számítani. Ami Kovalovszkit illeti, őt eddig nem ismertem, de az hamar kiderült, hogy nagyon jó szellemű játékos és fizikálisan rendben van – de ennél többet még nem tudok vele kapcsolatban mondani. A célokról? Az elmúlt év hektikus szereplése után most a stabilitás a legfontosabb. A helyezést tekintve pedig közvetlenül az élmezőny mögött végezhetünk.  Azt tudom ígérni, hogy védelmünk ebben a bajnokságban is rendben lesz, támadásban pedig olyan kreatív játékosaink vannak, akik képesek gólokat szerezni. A legjobb lenne látványosan és eredményesen futballozó csapatot látni a pályán, de nyilván utóbbi a legfontosabb.

                             Jókedvűen mozogtak a játékosok. Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe

– A lejáró szerződésű játékosok döntő részével sikerült szerződést hosszabbítanunk, ez nagyon nagy dolog – jelezte Séllei Árpád, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója. – Néhány, hó végén lejáró kontraktusú labdarúgóval viszont még nem jutottunk dűlőre, az ő sorsuk kérdéses. Jövő héten több – hat-hét – labdarúgó is érkezik próbajátékra – még alakulóban van tehát a keret.
 

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink