Szombathelyi Haladás


Újra futballozik Németh Márió


2020.06.09. 14:00
PA

Súlyos sérülése után több mint hét hónap elteltével ismét edzésbe állt Németh Márió.

Németh Máriónak még tavaly október 27-én, a Nyíregyháza elleni hazai bajnokin szakadt el bal térdében az elülső keresztszalagja. A támadónak már 2016-ban is volt egy ugyanilyen sérülése – szintén a bal térdében – és csakúgy mint akkor, ezúttal is műteni kellett. Az egészséges jobb térdéből pótolták a szalagokat. A korábbi rehabilitációjával ellentétben a mostani jó ütemben, a tervek szerint haladt. A gyógytorna után március elején már elkezdhette a futásokat, két hete pedig az Illés Akadémia-Haladás U19-es együttesével edz.

– Hálás vagyok az U19-es együttes edzőinek, Horváth Rudolfnak és Horváth Andrásnak, hogy lehetőséget biztosítottak számomra, és csapatukkal készülhettem – mondta Németh Márió. – Ferenczi István erőnléti edzővel pár hete abban maradtunk, hogy már terhelhetem a térdemet, így megkértem az U19-es együttes edzőit, hadd készüljek velük. Furcsa volt, előjöttek az emlékek, amikor még én is az U19-es együttesben futballoztam. Persze ez a gárda már nem az akkori gárda, de most itt edz Schuszter Ronald és Szalay Szabolcs is, akik a felnőttcsapat tagjai. Volt bennem félsz, amikor az első edzésre jöttem, hiszen akinek volt ilyen jellegű sérülése, az tudja, örökre megmarad az ember fejében. Előtte, egy-két hete ugyan a Haladással is készültem már, de ott csak a bemelegítést végeztem el a többiekkel együtt, a kétkapus játékban még nem vettem részt. Az U19-esekkel viszont az elejétől a végéig valamennyi gyakorlatot végigcsináltam – végigdolgoztam a két-két és fél órás edzéseket. A keményebb szituációkat még kerültem, de élveztem, hogy újra futballozhatok. Az első hét utáni hétvégén éreztem, hogy alaposan kipurcantam, de ennyi kihagyás után ez normális. Mindenesetre a mostani rehabilitációm, visszatérésem jobban sikerült, mint a korábbi, másodszorra már pontosan tudtam, mikor mit kell tennem, mi következik. Az U19-esek még a héten edzenek, aztán pihenőre vonulnak, én viszont nem, jövő szerdán már a felnőttcsapattal együtt kezdem el a felkészülést.

A legutóbbi bajnokság március közepén szakadt félbe, a zöld-fehérek remek tavaszi szereplésüknek – négy győzelem, három döntetlen – köszönhetően a 17. helyen álltak, így bennmaradtak a másodosztályban. Németh mindebből kimaradt.

– Nagyon jó lett volna a pályán lenni, de erre, ugye, semmi esélyem sem lett volna, maximum az utolsó egy-két fordulóra szállhattam volna be – jelezte a támadó. – Kintről is jó volt nézni a csapatot, nemcsak az eredmények, hanem maga a játék is nagyon rendben volt. Éppen ezért nagyon várom már, hogy Mátyus Jánossal dolgozhassak. A 17. helynél jóval több van bennünk, remélem, hogy ha a csapatot sikerül egyben tartani, a negyedik–hatodik hely környékén végzünk. A játékosok, a vezetők, a szakmai stáb tagjai nagyon egy hullámhosszon vannak, ebből szerintem egy igazán szép eredmény is kisülhet.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink