Szombathelyi Haladás


Mészöly Géza: Pozítív az összkép


2016.09.30. 22:30
Pum András

A bajnokság első harmada után a negyedik helyről várja a két hét múlva folytatódó bajnokságot a Szombathelyi Swietelsky-Haladás együttese.

Lepergett az NB I. első köre, mindenki játszott mindenkivel. A Mészöly Géza vezette Haladás a tavalyi bajnokságot az ötödik helyen zárta, most a negyedik helyen tanyázik. A zöld-fehérek 5-5 győzelem és döntetlen mellett háromszor kaptak ki, 14 gólt szereztek, 12-őt kaptak.

- Noha vereséggel kezdődött és zárult a bajnokság első harmada, összességében pozitív az összkép – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A szezon elején becsúszott két hazai döntetlen, habár mindkét meccsen megvolt a lehetőségünk a győzelemre, utólag látható, hogy a Honvéd erős csapat, tehát nem kell szégyenkeznünk az egy pont miatt. A Mezőkövesd elleni iksz viszont fájó. Pozitívum az MTK elleni idegenbeli győzelmünk, azon a meccsen indultunk el felfelé, az a meccs adott hitet a további munkához, ahhoz, hogy jó úton járunk, van értelme dolgozni. Váratlan, de örömteli volt a debreceni sikerünk is. A Vasas elleni 1-0-s sikerünkre is büszkék lehetünk, egy jó csapat ellen fegyelmezett, taktikus játékkal nyertük. Egyébként nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy már a piros-kékek ellen is gyengébb bíráskodást kaptunk, a Gyirmót ellenivel pedig végképp nem voltam kibékülve. Habár bizonyítani nem lehet, a gyirmóti játékos annyira nem törekedett rá, hogy a meccs elején átugorja Polgár Kristófot, ennek eredményeként hat hétre elveszítettük egyik tehetséges, ráadásul 21 éven aluli játékosunkat. Hiába próbáltuk azon a mérkőzésen is játszani a focit, az ellenfél – nyilván szíve-joga – tördelte a játékot, húzta az időt. Ezzel nincs is gond, de a játékvezető ebben sajnos partnernek bizonyult. Tanulság, hogy nem elég futballoznunk, szükség van egészséges agresszivitásra, fel kell vennünk a kesztyűt. Visszatérve az értékelésre: a tavalyi szezonhoz képest mindenképpen fejlődtünk a lőtt gólok számában, gólra tehát gólt tudtunk rúgni. Természetesen mindig van mit javítani, fontos lenne egy bravúros győzelem után behúzni a következő meccset is – hat ponttal nagyot lehet ugrani a tabellán. Tizenegy meccsen 18 pontot gyűjtöttünk, ha valaki azt mondja nekem, a következő 11 bajnokin is ugyanennyi lesz a termésünk, most aláírom.

- Mennyire sikerült belakni a soproni stadiont?

- Szeretünk ott futballozni, jó a hangulata, az atmoszférája is, ám örülnék, ha még többen látogatnának ki a mérkőzéseinkre. De bármennyire is kedveljük az ottani pályát, az mégsem a Rohonci út: itt biztosan több szurkolónk lesz majd.

                                        Mészöly Gézának és csapatának sokszor volt oka az örömre. Fotó: Németh Szabolcs

- Egyénileg kikkel elégedett, illetve kiktől várt többet?

- Halmosi Péter igazi kapitányként vezeti a csapatot, példamutató az edzésmunkája, a mérkőzésekhez való hozzáállása. Végighajtja a meccseket és ha olykor el is fárad, a szíve viszi előre. Iszlai Bence is hasznos csapattag, meghatározó játékosa csapatunknak, nyugodtan mondhatom: nélkülözhetetlen. Rózsa Dániel nagyon stabilan, magabiztosan teljesített. David Williams is teszi a dolgát, termeli a gólokat. A fiatal Hegedűs János is remekül futballozik, egy bizonyos szintet mindig képes hozni. Nem titok, a két hollandnak, Sjoerd Overgoornak és Sjoerd Arsnak a folytatásban többet kell nyújtania. Amikor Magyarországra igazoltak, talán kicsit alábecsülték az NB I-et, úgy gondolhatták, itt a kevesebb is elég lehet. Aztán persze rájöttek, hogy ez nem így van, a hozzáállásukra nem lehet panaszom, most már az a baj, hogy túlzottan görcsösek, mert annyira akarnak bizonyítani. Remélem hamarosan kiderül, lehet rájuk számítani. Ezequiel Calvente visszatérését nagyon várjuk, fontos szerepe lenne csapatunkban.

A Haladás jövő pénteken 15 órai kezdettel a szlovéniai Muraszombaton (Murska Sobota) az NK Maribor ellen vív felkészülési mérkőzést.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink