Szombathelyi Haladás


Munkába álltak a lányok


2020.05.13. 22:30
haladas.hu

Újra edzésbe állt a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata. A vasiakkal készült a Mol Fehérvár U19-es válogatott játékosa, Jánosi Ninetta. Öreg Cintia viszont távozott.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt női NB I-es labdarúgó-bajnokságban a Haladás-Viktória FC az ötödik helyen állt, tavasszal egy meccset vívott, az FTC vendégeként 2-1-re kikapott, a kupában pedig az elődöntőben szintén a ferencvárosiakkal csapott volna össze. Vagyis mindkét sorozatban lett volna esélye egy jó eredmény elérésére. Noha még nem tudni, mikor indul a következő szezon, a szombathelyi lányok kedden este újra edzésbe álltak, a tervek szerint egy hónapig tréningeznek.

– Azt már sohasem tudhatjuk meg, mi lett volna, ha végigjátsszuk a bajnokságot, de véleményem szerint az első négyre reális esélyünk lett volna, ellenünk senki sem mehetett volna biztosra. A kupában pedig hazai pályán ki-ki meccsre kényszeríthettük volna a Fradit – mondta Szabados György, a Haladás-Viktória edzője. – Ez már azonban a múlt, fontosabb a jövő, mivel két hónapja nem edzettünk közösen, így kedden elkezdtük a tréningeket – természetesen a megfelelő óvintézkedések betartásával. A lányok edzésfelszerelésben érkeztek, és úgy is távoztak, az öltözőt nem használtuk.

– Úgy láttam, nagyon örültek egymásnak, jó hangulat volt az edzésen, ami nem meglepő, mert remek közösség alakult ki Szombathelyen. A tréninget egymás közötti, kötetlen játékkal zártunk le. Jó fizikai állapotban jöttek vissza a szünetről, bár az edzés elején a futásnál még éreztem egy kis holtpontot a játékosokon, de később már nem volt gond. Nem terheltem túl őket, nem akartam, hogy valaki megsérüljön. Az volt az elsődleges szempont, hogy újra futballistáknak érezhessék magukat, hogy focizhassanak. A folytatásban minden héten kedden, szerdán és csütörtökön edzünk, egy nap pedig labda nélküli, erőnléti tréningen vesznek részt a lányok.

– Nagyon örültem, hogy végre újra együtt lehettem a csapattal – mondta a vasiak válogatott középpályása, Rácz Zsófia. – Az elmúlt időszak sem pihenéssel telt, rendszeresen edzettem otthon, várva az újrakezdést. Sajnos a bajnokságnak vége, de ettől függetlenül örülök, hogy újra csapatedzések vannak. Jó hangulatban telt a tréning, jó volt újra a lányokkal találkozni. Ráhangoló, könnyebb edzés volt, labdával a főszerepben. Edzőnk is kihangsúlyozta, hogy a foglalkozások inkább labdával, nem pedig anélkül lesznek. Szabados György fontosnak tartja a jó kedvet és azt, hogy minél több gyakorlatot végezzünk labdával. A végén az egymás elleni játékot mindannyian élveztük.

A szombathelyiek edzésén feltűnt egy új arc is. Az U19-es korosztályos válogatott futballista, védőként és védekező középpályásként egyaránt bevethető, legutóbb az NB II-es Mol Fehérvárban játszó 18 esztendős Jánosi Ninetta is a Király Sportlétesítményben készült kedd este.

– Jánosi ősztől Szombathelyen folyatja tanulmányait, így minden bizonnyal a jövőben nálunk futballozik – tudtuk meg Kiss Tamástól, a csapat klubmenedzserétől. – Heike Manhart hiányzott az edzésről, osztrák légiósunk valószínűleg csütörtökön áll edzésbe. Támadónk, Öreg Cintia viszont távozott, és felhagyott a labdarúgással. Lesznek még távozók és érkezők is, alakul a keret.

További hírek

Megtekintés
Egységben az erő

Séllei Árpád, Mátyus János, Felipe Matos, Verpecz István, Tóth Dávid, Devecseri Szilárd és Farkas Balázs nyilatkozata a péntek délelőtti sajtótájékoztatón.
0 0 0 2020.06.05. 14:00
Megtekintés
Mátyus János marad a Haladás vezetőedzője

Négy lejáró szerződésű játékosával, Mátyus János vezetőedzővel és segítőjével, Felipe Matos-szal is szerződést hosszabbított az NB II. 17. helyén végzett Szombathelyi Haladás.
0 0 0 2020.06.05. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink