Szombathelyi Haladás


Bajban női csapatunk is


2020.04.04. 20:10
PA

A koronavírus-járvány miatt egymás után jelentik be a futballklubok, hogy kénytelenek játékosaik fizetését csökkenteni. A Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapata sem kivétel ez alól.

Nem csak a férfifutballban, a nőiben is nagy gondot okoz a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet. A bajnokságban jelenleg ötödik helyen álló, a Magyar Kupa-elődöntős Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatánál is csökkentik a játékosok és szakmai stáb fizetését.

- A márciusi béreket kisebb, az áprilisit, májusit, júniusit nagyobb mértékben csökkentjük – mondta Kiss Tamás, a Haladás-Viktória klubmenedzsere. – Nehéz helyzetben vagyunk, hiszen az idei évre megszavazott önkormányzati sporttámogatás a járvány miatt közel a felére csökkent, ráadásul a bajnokság szüneteltetése miatt nem tudom, hogy a szövetségtől a végső helyezésért járó összeg mikor érkezik meg. A lányokkal és a stábbal közöltük a döntést, senki sem jelzett vissza, hogy nem fogadja el. Jelenleg annyi pénzünk van, hogy a márciusi és majd az áprilisi béreket el tudjuk utalni – dolgozunk azon, hogy utána valahogy megoldjuk a helyzetet. Ami a bajnokság folytatását illeti, szkeptikus, vagy inkább realista vagyok. Az előrejelzések szerint a járvány még csak a következő hónapokban tetőzik, ha így lesz, akkor legközelebb szeptember elején folytatódhatna a bajnokság. Márpedig akkor már a következő szezont kellene játszani. Most úgy látom – de ez csak magánvéleményem – hogy a mostani bajnokságot nem fogjuk tudni befejezni.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink