Szombathelyi Haladás


Két döntetlen az utánpótlásban


2020.03.18. 20:40
haladas.hu

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulójában az Illés Akadémia-Haladás együttesei közül az U14-es, az U15-ös és az U19-es csapat lépett pályára, az U16-osés U17-es nem játszott. Az U14-esek és az U19-esek döntetlent játszottak, az U17-esek vereséget szenvedtek.

U14

ETO FC Győr–Illés-Haladás 1-1 (0-1). – Győr, vezette: Mogyorósi.
Illés-Haladás: Molnár-Végh – Bonchis, Stefanich (Kovács Á.), Csörnyei, Takács-Földes (Karvalics) – Balikó, Baranyai, Horváth A. – Őri (Vert.), Katona, Varga Á. Edző: Tóth Zsolt.
A biztonságos védekezést választó hazaiakkal szemben fölényben játszott az első
félidőben az Illés-Haladás csapata. Ez a fölény egy pontrúgás után érett góllá: Baranyai Noel oldalszabadrúgására remekül érkezett Csörnyei Zsombor, és a labdát hat méterről a hálóba lőtte. Szünet után kiegyenlítettebb lett a meccs, a győriek előtt is adódtak lehetőségek, amelyek közül egyet ki is tudtak használni. A hajrában már egyik kapu sem forgott komoly veszélyben. Második tavaszi idegenbeli találkozójáról – egy jó csapat otthonából – értékes ponttal térhetett haza a szombathelyi együttes. A játék képe alapján a döntetlen igazságos. Gólszerző: Csörnyei.
A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 51 pont, 2. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 48, 3. Ferencvárosi TC 47, … 6. Illés-Haladás 32.

U15

ETO FC Győr–Illés-Haladás 3-1 (1-1). – Győr, vezette: Péter.
Illés-Haladás: Pataki – Szabó L., Mozsár, Kovács B., Szvoboda – Frák (Bonyhárd,), Udvardi (Mayer), Bolla – Sági (Ligeti), Nagy Zs. (Stifter), Papp Cs. (Mohos). Edző: Kovács László.
Nem a szombathelyiekről szólt a találkozó első periódusa, ám a 19. percben bekapott gól után nagyon hamar – és váratlanul – jött a vendégek egyenlítése. Fordulás után adódtak inkább lehetőségek a szombathelyiek előtt, de ezek kimaradtak, míg két szöglet után is betaláltak a hazaiak. A győriek jogosan szolgáltak rá a három bajnoki pontra. A vasiak – korábbi meccseikkel ellentétben – ezúttal fásultan, tompán mozogtak. Gólszerző: Nagy Zs.
A bajnokság állása: 1. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 46 pont, 2. Puskás Akadémia 44, 3. Vasas Kubala Akadémia 39, … 10. Illés-Haladás 21.

U16

Az U16-os bajnokságban a Vasas Kubala Akadémia–Illés-Haladás mérkőzést későbbre halasztották.

U17

Az U17-es bajnokságban a Vasas Kubala Akadémia–Illés-Haladás mérkőzést későbbre halasztották.

U19

MTK Budapest– Illés-Haladás 1-1 (0-0). – Budapest, vezette: Harnos.
Illés-Haladás: Schüld – Auer, Bokor, Debreceni, Balogh F. – Vajda, Illés, Schuszter (Csomós.) – Doktorics (Basics,), Szalay (Volter), Kállai K. Edző: Horváth Rudolf.
Kifejezetten jó iramú, helyenként magas színvonalú találkozót játszott a két együttes – ugyanis mindkét csapat a szó legjobb értelmében futballozni szeretett volna. A szombathelyiek az első félidőben Szalay révén egy átlövés után kapufáig jutottak, majd szünet után Illés szabadrúgásból találta el a lécet. A 67. percben azonban már ugyanő betalált: 18 méterről tekert a hosszú sarokba. Az MTK mindent egy lapra feltéve támadott, a 93. percben egy szöglet után egy fejessel egyenlíteni tudott. Közelebb állt a győzelemhez a vasi gárda. A szombathelyiek tavaszi mérkőzései közül ez volt a legszínvonalasabb. Gólszerző: Illés.
A bajnokság állása: 1. ETO FC Győr 38 pont, 2. Honvéd-Magyar Futball Akadémia 33, 3. Ferencvárosi TC 29, 4. Illés-Haladás 28.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink