Szombathelyi Haladás


Születésnapi gólok


2020.03.17. 00:00
PA

A Szombathelyi Haladás támadója, Tóth Barna születésnapja alkalmából saját magát (is) meglepte két góllal a Békéscsaba elleni bajnoki-mérkőzésen.

A télen, Nyíregyházáról igazolt támadó, Tóth Barna először múlt szombaton, a Békéscsaba (3-1) elleni zárt kapus meccsen kapott kezdőként lehetőséget Mátyus Jánostól. A 198 centiméter magas támadó a Budapest Honvéd elleni Magyar Kupa-meccsen már szerzett egy (bomba)gólt, de a bajnoki találatra várni kellett. Egészen múlt szombatig, amikor két fejesgóllal vette ki a részét a viharsarkiak elleni diadalból.

- Ez volt az első zárt kapus meccsem és ugyan a minden hazai meccsen parádés hangulatot teremtő szurkolóink hiányoztak, sikerült magunkat függetleníteni a külső körülményektől – mondta Tóth Barna. – A Békéscsaba ellen voltam először kezdő a Haladásban – nagy a konkurencia támadóposzton, így sok esetben a heti edzésmunka, a forma vagy az adott taktikai felállás dönti el, melyikünk kezd. De ez így van rendjén, valamennyien versenyhelyzetben vagyunk, ami mindannyiunkat motiválttá tesz. Ami a meccset illeti, elöl Rácz Ferenccel jól kiegészítettük egymást. Remekül kezdtünk, már az első perctől kezdve nagy nyomást gyakoroltunk a csabaiakra és sikerült egy félidő alatt három gólt szereznünk. Az első találatom begyakorolt szituáció volt, Bosnjak nagy bedobása után Jagodics fejjel tökéletesen megcsúsztatta a labdát, amit középről a léc alá fejeltem. A másodiknál Rácz egy az egyben megverte védőjét a bal szélen, tökéletesen adta be és bár egy pillanatra megijedtem, hátha lesen állok, a védőmet megelőzve visszafejeltem a labdát a rövid, jobb sarokba. A második félidőben az volt a feladatunk, hogy egy pillanatra se engedjünk ki, határozottan futballozzunk, ha tudunk, rúgjunk még gólt. A helyzeteink megvoltak hozzá, és sajnos kimaradtak, ám a lényeg, hogy begyűjtöttük a három pontot. Mivel a meccs előtti napon lettem 25 éves, így jó előre bevásároltam, és a lefújás után az öltözőben vendégül láttam őket néhány üdítőre. Így, hogy nyertünk, tényleg volt mit ünnepelni. Egyáltalán nem véletlen, hogy ilyen jól szerepelünk tavasszal, jó játékosok alkotják csapatunkat, Mátyus János pedig önbizalmat adott nekünk, egységesség tette a csapatot és taktikailag is rendben vagyunk. Ne igyunk előre a medve bőrére, de a kiesés szerintem szóba sem kerülhet. Számunkra nem jön jól a szünet, de nincs más dolgunk, hogy majd ott folytassuk, ahol abbahagytuk.

                                        Tóth Barna duplázott a Békéscsaba ellen

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink