Szombathelyi Haladás


Értékes döntetlen Grazban


2020.02.15. 16:30
PA

Döntetlennel mutatkozott be a Haladás-Viktória FC női NB I-es labdarúgócsapatának kispadján a télen kinevezett edző, Szabados György. A vasiak 1-1-re végeztek a Sturm Graz otthonában.

Sturm Graz–Haladás-Viktória FC 1-1 (0-0). – Graz, műfű, 100 néző, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés.
Haladás-Viktória FC:
Bíró – Balogh, Horti, Tálosi Kiss Zs. (Kopcsándi, 46.) – Rácz (Németh M., 75.), Kovács V. (Hajba, 46.) - Szakonyi, Manhart, Öreg – Siklér. Edző: Szabados György.

A szombathelyiektől combizomsérülés miatt Tóth Alexandra, térdsérülés miatt Harsányi Andrea hiányzott és nem játszhatott a részleges bokaszalag-szakadása után még nem teljesen egészséges Fördős Beatrix sem. Az osztrák első osztály harmadik helyén álló graziaknak az első félidőben nem volt komoly lehetőségük a szervezetten, jól védekező vasiak ellen. Ugyanakkor a viktóriásoknak akadt-egy két ígéretes helyzetük. Jó iramú, kiegyenlített játékot láthattak a nézők az első 45 percben.

Szünet után két fiatalt is pályára küldött Szabados György vezetőedző, Kopcsándi és Hajba, is felnőttek a feladathoz. Aztán az 55. percben egy labdavesztés után szöglethez jutottak a hazaiak. A beívelés után pedig egy közeli fejesből megszerezték a vezetést az osztrákok. A szombathelyiek mentek előre az egyenlítésért, több nagy helyzetük is akadt, olykor pedig csak az utolsó passzokat rontották el. A 85. percben Balogh a kaputól 30 méterről, balról végzett el szabadrúgást. Lövésébe senki sem ért bele, a labda pedig a hosszú, bal sarokba vágódott (1-1).
A jó iramú mérkőzés remekül illeszkedett a Haladás-Viktória felkészülésébe, a magyar NB I-hez képest jóval nagyobb iramú találkozót vívtak a csapatok. A fizikálisan kiváló felépítésű Sturm Graz ellen egyenrangú ellenfél volt a vendégcsapat.

                                               Balogh Henrietta egyenlített

Szabados György: – Remekül szolgálta a felkészülésünket a meccs, a lányok igyekeztek megvalósítani amit kértem tőlük, jól álltak a mérkőzésbe. A helyzetek alapján közelebb álltunk a győzelemhez.

A vasiak legközelebb vasárnap 14 órakor Lendván a szlovén Pomurje ellen lépnek pályára.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink