Szombathelyi Haladás


Kiálltak mellette!


2020.02.13. 14:00
Pum András

Csapatunk fiatal középpályása, Szekér Ádám mesélte el honlapunknak a Honvéd-Haladás (1-0) Magyar Kupa-mérkőzés után történteket.

Semmi sem utalt arra, hogy a szerda esti Budapest Honvéd-Haladás Magyar Kupa nyolcaddöntő-mérkőzés első felvonása úgy ér véget, ahogy. A meccs egyáltalán nem volt sportszerűtlen, egyik csapat játékosai sem voltak durvák. Ráadásul a két szurkolótábor barátsága immáron több mint 25 évre tekint vissza - a szerdai mérkőzésen is gyakran a másik csapatát éltették. De ha durva is egy meccs, akkor is a lefújás után a két együttes játékosai kezet nyújtanak egymásnak és mindenki megy a dolgára. Szekér Ádám is így tett, a hármas sípszót követően kezet szeretett volna fogni a hazaiak olasz játékosával, Davide Lanzafaméval.

- Szeretném hangsúlyozni, hogy a Honvéd nagyon jó csapat, Davide Lanzafame pedig remek futballista, élmény volt egy ilyen kaliberű gárda és egy ilyen kiemelkedő tudású futballista ellen játszani – mondta Szekér Ádám. – A meccsen tettük a dolgunkat, egyik csapat részéről sem történt kirívó szabálytalanság. Néha keményebben, ám sosem durván léptem oda Lanzafaménak, de védekező középpályásként gyakrabban ütközöm az ellenfél játékosaival. A lefújás után odamentem Lanzafaméhoz kezet fogni, amit nem fogadott el, helyette megszorította a tarkómat. Emiatt kicsit löktem rajt, ő pedig lehúzta a fejem és a fülemnél megcsapott. Aztán jöttek a többiek, jólesett, hogy elsőként Jagodics Márk sietett a segítségemre és csapattársaim is kiálltak mellettem. Sőt, nyilatkozatában Mátyus János vezetőedző is megvédett. Bevallom, azt viszont nem értem miért kapott Jagodics piros lapot. 

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján közölte, hogy fegyelmi eljárás indult az incidens kapcsán.

                               Szekér Ádám és Davide Lanzafame. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink