Szombathelyi Haladás


Helytállt a Haladás


2020.02.12. 21:30
Pum András

A Magyar Kupa két kiállítással színesített nyolcaddöntőjének első mérkőzésén a jól játszó Szombathelyi Haladás minimális vereséget szenvedett a Budapest Honvéd vendégeként.

Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0). – Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 800 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, 1. találkozó, vezette: Káprály.

Honvéd: Tujvel – Mezghrani, Kálnoki-Kis, Kamber, Niba, Kukoc - Gazdag (Aliji, 66.), Nagy G. (Hidi, 66.), Banó-Szabó - Lanzafame, George (Moutari, 73.). Edző: Giuseppe Sannino.

Haladás: Gyurján – Tóth D., Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Schuszter (Illés, 81.), Szekér, Jancsó (Farkas, 66.), Holdampf, Rácz – Szalay (Tóth-Gábor, 46.). Edző: Mátyus János.

Az első nagy helyzet a vasiak előtt adódott, Jancsó visszagurított labdáját Szalay nyolc méterről lőtte a bal sarok felé, de Tujvel védett. Három perccel később Lanzafame hat méterről leadott lövését tolta a jobb sarok mellé Gyurján. Jó iramú volt a meccs, mindkét együttes gyorsan, bátran futballozott. A félidő derekán átvette az irányítást a hazai együttes, de a Haladás masszívan védekezett. Szűk fél óra elteltével Lanfazame bal oldali beadását a bal kapufánál érkező George a bal sarok mellé lőtt. A kispestiek irányították a játékot, de néhány beadáson kívül nem sokat vizet zavartak. A szombathelyiek jól megszervezték védekezésüket és ha tehették, gyors kontrákkal próbálkoztak. Szünet után az 51. percben Lanzafame hét méteres lövését védte bravúrral Gyurján. Az 58. percben a szombathelyiek elpasszoltak egy labdát a középpályán, Lanzafame lecsapott rá, majd hosszú sprint után a bal oldalon felfutó Kukochoz passzolt, a védő éles szögből, hat méterről a bal sarokba lőtt (1-0). A folytatásban a kispestiek kicsit hátrább húzódtak, a vasiak mentek előre az egyenlítésért, Mátyus János középpályás – Jancsó – helyett támadót – Farkas – cserélt be. Ám hiába volt többet a Honvéd térfelén a labda és futballozott olykor kimondottan tetszetősen a Haladás, nem tudott komoly helyzetet kidolgozni. A hajrában már szinte kizárólag a kispestiek térfelén folyt a játék, a Haladás támadott, a Honvéd őrizte előnyét. A 86. percben Bosnjak 25 méteres lövése alig kerülte el a jobb felső sarkot. a 91. percben Lanzafame 23 méteres, bal felső sarokra tartó szabadrúgását tolta bravúrral szögletre Gyurján.

                           Bosnjak Predrag végig jól és határozottan fuballozott Fotó: honvedfc.hu

A meccs lefújása után Lanzafame roppant sportszerűtlenül nyakon ragadta a vele éppen kezet fogni készülő Szekért, majd óriási lökdösődés alakult ki a félpályánál – végül nagy nehezen ugyan, de megnyugodtak a kedélyek. Ám a csetepaté végén Kálnoki-Kis megkapta második sárga lapját, a bíró pedig kiállította a kispesti védőt. A Haladásból Jagodics pedig egyből piros lapot kapott.  A Haladás remekül helytállt az első osztályú Honvéd vendégeként és reális esélye van a továbbjutásra.

A visszavágót jövő kedden vagy szerdán rendezik.

További hírek

Megtekintés
Képernyőn a Vasas elleni bajnokink

Vasárnap helyett hétfőn este nyolc órakor lépünk pályára az Illovszky Stadionban.
0 0 0 2024.04.25. 13:00
Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink