Szombathelyi Haladás


Kupára fel!


2020.02.11. 15:20
Pum András

A Magyar Kupa 9. fordulójának első mérkőzésén szerdán 19.30-kor (M4 Sport) a Szombathelyi Haladás az Illovszky Rudolf Stadionban a Budapest Honvéd vendége lesz.

A nyolc közé jutás a tét a Magyar Kupában – a Haladásnak nehéz dolga lesz az oda-visszavágós rendszerű párharc első összecsapásán az NB I. ötödik helyén álló Budapest Honvéd ellen. A piros-feketék az ötödik legkevesebb gólt kapták az NB I-ben, míg a vasiak – holtversenyben – a harmadik legkevesebbet szerezték egy az NB II-ben. A kispestiek több, rutinos futballistát is csapatukban tudhatnak, így a védő Djordje Kambert, a középpályás Hidi Patrikot, vagy éppen a támadó Davide Lanzafamét. Kedd délelőtt pedig bejelentették az Illés Akadémián nevelkedett, exhaladásos Ugrai Roland leigazolását is. Ugyanakkor sérülés miatt Batik Bence, Gazdag Dániel és Nagy Gergő vélhetően nem léphet pályára. A piros-feketék idén az első három fordulóban az első három helyezettel játszottak: Székesfehérváron és az FTC vendégeként gólnélküli döntetlenre végeztek, odahaza 2-1-re kikaptak a Mezőkövesdtől. Legutóbb pedig hazai pályán 2-0-ra verték az utolsó előtti ZTE-t.

Ami a Haladást illeti, a vasi együttes két gólnélküli döntetlent ért el, az első körben a Szeged ellen Szombathelyen, a másodikban Szolnokon. Gólt tehát nem kaptunk, de nem is rúgtunk. Viszont a 0-0-át már szerdán elfogadnánk... Érdekesség, hogy a zöld-fehérek edzője, Mátyus János Kispesten kezdte pályafutását, 1993-től 1998-ig a XIX. kerületben futballozott.

- Nem akarok közhelyeket puffogtatni, hogy olyan lesz ez a meccs számomra mint egy átlagos mérkőzés - mondta Mátyus János, a Haladás edzője. - Nem, mert mióta ugyan eljöttem Kispestről, játszottam és edzősködtem is a Honvéd ellen, ez a meccs számomra picit más lesz mint a többi. Tudom, hogy a két szurkolótábor legendás barátságban áll egymással, gyakran ellátogatnak egymás meccseire is és együtt drukkolnak. Fontos a Magyar Kupa számunkra, de van még egy ennél is fontosabb feladatunk: bent kell maradnunk az NB II-ben. A hétvégi, Csákvár elleni találkozónk tehát elsőbbséget élvez. Láttam a Honvéd meccseit, nagyon tetszik, ahogy kollégám csapata védekezést megszervezi, szinte tökéletes működik a rendszer. Emellett két-három színes egyéniség is szerepel a Honvédban, például az NB I. egyik legjobb játékosa, Davide Lanzafame. Ami minket illeti, a védekezéssel nekünk sincs gondunk, még egy gólt sem kaptunk, az előrejátékban kell javulnunk. Az már nagyon szép teljesítmény lenne, ha reális esélyünk maradnak a visszavágóra. De erre készülünk. Rózsa Dániel, Németh Márió, Medgyes Zoltán sérült és kérdéses a Szolnokon rúgást kapott Devecseri Szilárd, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Rácz Ferenc játéka is.

A visszavágót jövő kedden vagy szerdán rendezik.

További hírek

Megtekintés
Felcsúton a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 17. fordulójában szombaton 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a Puskás Akadémia otthonában lép pályára.
0 0 0 2024.03.28. 12:00
Megtekintés
Városi rangadót vív a Haladás II.

Pénteken 19 órai kezdettel a Király SE vendégeként lép pályára a Szombathelyi Haladás II.
0 0 0 2024.03.28. 11:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink