Szombathelyi Haladás


Döntetlen a Szeged ellen


2020.02.02. 14:00
Pum András

A Merkantil Bank Ligában vasárnap a Szombathelyi Haladás végig küzdött, helyenként jól is játszott a Szeged Csanád-Grosics Akadémia ellen.

Szombathelyi Haladás–Szeged Csanád-Grosics Akadémia 0-0. Szombathely, 1915 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zierkelbach.
Haladás:  Verpecz – Schimmer, JAGODICS, Németh Milán, Devecseri – Tóth D. (Tóth B., 46.), Holdamp, Szekér (KISS B., 66.), BOSNJAK –  RÁCZ, Szalay (Tóth-Gábor Kristóf, 83.). Edző: Mátyus János.
Szeged: Takács J. – Moga, TÓTH G., Kuti, Mohl – Kóródi, Zvara, HUDÁK (Vankó, 79.), Oláh – Germán, Gajdos. Edző: Joao Janeiro.
Sárga lap: Szekér (25.), Rácz (32.), Oláh (57.), Mohl (65.), Holdampf (70.), Jagodics (82.), Tóth G. (82.), Tóth B. (87.), Gajdos (92.).

A mérkőzés előtt Séllei Árpád ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető köszöntötte a profi labdarúgástól január 7-én visszavonult 35-szörös válogatott Halmosi Pétert.

A remekül előkészített pályán kis híján góllal kezdte a meccset a Haladás, Szalay lépett ki a védők közül egyedül a második percben, de 16 méterről a kivetődő Takácsba lőtt. Változatos játék után a tizedik percben három vasi vezette két szegedire a labdát, végül Bosnjak középről, 22 méterről fölé bombázott. A Hali-szurkolóknak köszönhetően remek hangulatban pörgős játékot láthattunk. A vasiak futballoztak fölényben, a szegediek kontrákra rendezkedtek be. Az alföldieknek elsősorban Rácz hatástalanítása okozott problémát. A futballista valamennyi szombathelyi támadásban tevékeny szerepet vállalt a télen igazolt támadó. Az első szegedi lehetőségre 37 percet kellett várni, Hudák 19 méteres, bal sarokra tartó lövését tolta szögletre Verpecz. A 42. percben Germánról feledkeztek el a vasi védők, az üresen maradt támadó azonban elkapkodta a helyzetet, 17 méterről a léc fölé emelt. A szünetben középpályás helyett csatárt cserélt be Mátyus János, Tóth Dávidot Tóth Barna váltotta. Nem változott a játék képe, a szombathelyiek mezőnyfölényben futballoztak, ám komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Próbálkozott, ment előre a Haladás, nem is futballozott rosszul, de sok volt a pontatlanság, az átadási hiba. A 76. percben egy szép akció végén Rácz 16 méterről a bal felső sarok mellé tekert. A hajrát nagyon megnyomta a hazai együttes, miközben Zierkelbach játékvezető érdekes, általában a Haladást sújtó ítéletei miatt azonban sokszor bosszankodtak a szurkolók. Az utolsó percekben már minden egy lapra feltéve rohamoztak a hazaiak:eredménytelenül.
A Haladás szinte végig kézben tartotta a mecccset, helyenként jól is futballozott de a góllövéssel továbbra is hadilábon áll.
 

További hírek

Megtekintés
Összefoglaló a Mosonmagyaróvár elleni bajnokiról

Egy gól, két kiállítás a Szombathelyi Haladás-Credobus Mosonmagyaróvár (0-1) Merkantil Bank Liga-mérkőzésen.
1 0 0 2024.04.24. 14:00
Megtekintés
Licenc: az MLSZ hiánypótlást kér

A Klub a pénzügyi kritériumok igazolásának május 3-ig tehet eleget.
0 0 0 2024.04.23. 20:30

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink