Szombathelyi Haladás


Győztes mentalitás kell


2020.01.30. 19:20
Pum András

A vasárnapi, Szeged (14.00) elleni hazai bajnokira készülő Szombathelyi Haladás edzője, Mátyus János győzni akarja megtanítani játékosait.

Átalakult a télen az NB II-ben szereplő Haladás kerete. Gaál Bálint Győrbe, Yuriy Habovda Debrecenbe igazolt, a kölcsönben futballozó Nyári Patrik visszatért a Mol Fehérvárhoz, és távozott Eszlátyi István, Novák Csanád, Tóth Martin és Petró Balázs is.

Érkezett Balmazújvárosból Verpecz István, Sárvárról Schimmer Szabolcs, Zalaegerszegről Devecseri Szilárd, Nyíregyházáról Tóth Barna és visszatért a már ősszel is Szombathelyen készülő Rácz Ferenc. A vasiak egy éve az utolsó helyen, nyolcpontos hátrányból kezdték az NB I-et, és hiába végeztek tavaszi eredményeik alapján a negyedik helyen, az idény végén búcsúztak az élvonaltól. Ezúttal a másodosztály utolsó előtti helyén tanyáznak a zöld-fehérek, lemaradásuk hat pont a bent maradást érő 17. pozíciótól. Ám az is igaz, hogy a másodosztály mezőnye jóval kiegyenlítettebb, bárki megverhet bárkit. Másrészt úgy tűnik, erősödött a vasiak kerete, akiket tavaly december 30. óta új edző, Mátyus János irányít.

– Azt a munkát, amit elterveztünk, elvégeztük, valamennyi játékos megtett mindet tőle telhetőt – mondta Mátyus János. – De a legkevésbé ez érdekli a szurkolókat, számukra az a fontos, hogy sikerül a hétvégi meccs és hogyan szerepelünk tavasszal. Ezek határozzák meg a felkészülés minőségét – ettől még tény, hogy a fi úk valóban jól dolgoztak a felkészülés alatt. Elég rövid idő, gyakorlatilag három hét állt rendelkezésre, hiszen az utolsó hét már a frissítésről szólt. De ezt tudtam előre, hogy ennyi időnk lesz, ezzel nem takarózom. Nehéz helyzetben vagyunk, mert siralmas pozícióban áll a csapat. Viszont mentálisan rengeteget léptünk előre. Remélem, amit én képviselek, az visszaköszön a pályán. Azaz, hogy játszunk majd rosszul és lesznek vereségeink, de a játékosok megértették azt, hogy a szurkoló mit fogad el. Azt, hogy az utolsó pillanatig hajtani, küzdeni kell. A legutolsó, Lafnitz elleni edzőmérkőzés második félidejére lehet építeni, az ott látottakkal tudok azonosulni.

- Hogy milyen futballt várok? Elsősorban racionálist. - folytatta Mátyus. - A játék nem volt annyira rossz ősszel sem, hogy a Haladásnak ott kelljen állnia, ahol. De valahogy a csapat nem tudott nyerni. Ezen mindenképpen változtatni kell, győztes mentalitással, győztes típusú játékosok szerepeltetésével jöhetnek a győzelmek is. A fiatalokról szóló MLSZ-ajánlás miatt két fiatal mindig a pályán lesz, az ezért a szövetségtől befolyó pénzre szüksége van a klubnak. Ami az új játékosokat illeti, Schimmer, Devecseri, Rácz tudják, miről szól a Haladás történelme, a jelene és a jövője. Schimmer Szabolcs egyébként is rutinos, sok csatát megélt játékos, tudja, mit jelent ebben a klubban futballozni, milyen szituációban van a Haladás. Ahogy látom, a fiatalok felnéznek rá, a személye a pályán és az öltözőben is meghatározó lehet.

Jegyelővételi lehetőségekről ITT, bérletvásárlásról ITT írtunk.

További hírek

Megtekintés
Jegyelővétel a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Credobus Mosonmagyaróvárt fogadja. Elővételben már megvásárolhatóak a belépők.
0 1 0 2024.04.18. 21:30
Megtekintés
A Rába-partján a Haladás Viktória

A női labdarúgó NB I. 19. fordulójában szombaton 15 órai kezdettel a Haladás Viktória az ETO FC Győr vendége lesz.
0 0 0 2024.04.18. 21:00

Shop

Mez? Sál vagy táska?

Szerezd be akár mindhármat, válogass a webshopban!

Hirdetések

 
 

Támogatóink